NL-Alert in Schuytgraaf waarschuwt voor brand in Heteren

10 februari 2023Afgelopen donderdag woedde er een grote brand in een bedrijfspand aan het industrieterrein de Poort van Midden Gelderland in Heteren. De brandweer is donderdag urenlang bezig geweest met het bestrijden ervan. Het vuur was ontstaan in het gebouw van Helthuis Tuin en Parkmachines BV.

NL Alert

Mensen in Heteren en de dichtstbij gelegen bewoners van Schuytgraaf ontvingen na tien uur ‘s morgens op donderdag 9 februari een NL Alert. Eveneens bewoners tot aan Renkum, Heelsum en Doorwerth. In deze boodschap werden zij gewaarschuwd voor mogelijk giftige rook die door de brand vrij kwam en gevraagd om ramen en deuren te sluiten. De brandweer gaf even na 12.30 uur aan dat de brand onder controle was.

Grote uitslaande brand

Er waren vier bluseenheden en een hoogwerker aanwezig om de brand te bestrijden. De tankautospuitwagen van de Brandweer Heteren was echter niet direct ter plaatse. Er waren namelijk niet voldoende vrijwilligers beschikbaar. Zij konden pas later in hun eigen Heteren blussen. Toen het dak van de bedrijfsruimte geopend werd, kwam er een oplaaiing van het vuur. Het gevolg was een volledig uitslaande brand. Onderzoek naar de brand en eventueel vrijgekomen stoffen wordt nog verder gedaan. In de directe omgeving is asbest vrijgekomen.

De rookpluim die vrijkwam was tot in Arnhem te zien. Op de A50 zijn beide afslagen naar Heteren door de brand afgesloten geweest, evenals een gedeelte van Heteren zelf. Onze wijk was tot begin van de middag moeilijk te bereiken. Zo moesten veel mensen omrijden of omfietsen.

 


Locatie

Helthuis Tuin en Parkmachines BV


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen