NL-Alert in Schuytgraaf over rookoverlast door brand Duiven te laat

31 juli 2020Op de Maststraat in Duiven is vrijdagochtend een grote brand uitgebroken. Bij een autosloperij stond een stapel autowrakken van zo’n vijftien meter hoog in brand, evenals een loods en een woning. Ook de natuur moest het ontgelden. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, maar de schade is groot.

NL-Alerts

De brandweer had grote moeite de brand onder controle te krijgen. Bijkomend probleem was de enorme rookontwikkeling. Er werden NL-alerts in de omgeving verstuurd. Om 10:18 uur kwam er ook een noodwaarschuwing in Schuytgraaf: “Brand met veel rook in Duiven, als u last van rook heeft, ga naar binnen, sluit ramen en deuren, zet ventilatie uit. Nadere informatie en updates op twitter @Crisis.gm”. Het bericht kwam echter een uur later dan de bedoeling was. De brandweer had al veel eerder de opdracht gegeven dit alert te verspreiden. Bovendien stond er een verkeerd twitterkanaal in het alert-bericht, volgens de Gelderlander. Het juiste moet zijn:¬†@crisisGM. Hopelijk zijn volgende alerts op tijd en foutloos. Het kan om gezondheid en levens gaan.

Schuytgraaf

Waarschijnlijk dat groepjes kinderen in deze wijk het alert erg interessant vonden, want die gingen juist naar buiten om te kijken of ze de brand konden zien en ruiken. Toch is het bij rookoverlast natuurlijk verstandig om het advies op te volgen. Vooral mensen met luchtwegproblemen kunnen last krijgen. Het lijkt er echter op dat Schuytgraaf aan de rookoverlast ontkomen is. Een deel van Arnhem heeft echter wel hinder (gehad).

foto: Amarilis Alvarez (Pixabay)


Locatie

Maststraat 7 te Duiven


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen