Nieuwe straatnamen en aantal huizen in nieuwe buurt (veld 1)

13 januari 2022‘Veld 1’ ligt in het meest Noordwestelijke deel van Schuytgraaf en bijna tegen de uiterwaarden van de Rijn. Deze nieuwe buurt moet nog een naam krijgen, daarom heet het nu ‘veld 1’.

 

284 Woningen

In de wijk zullen 284 woningen worden gerealiseerd voor eind 2023. Van de 248 woningen zijn er 72 bestemd voor sociale huur. Daarnaast is de bedoeling dat er tevens 8 woonwagens komen.

 

Straatnamen

In deze buurt worden de straten vernoemd naar activisten tegen racisme of andere vormen van discriminatie. Het stadsbestuur heeft op woensdag 01-12-2021 dit besluit genomen. Hierbij moet worden gedacht aan namen als Tulastraat, het Cuffyplein en Martin Luther Kingweg. Fractievoorzitter Mark Coenders van GroenLinks Arnhem heeft de discussie rondom de straatnamen aan gezwengeld.

 

Omwonenden

Bewoners van de Vogelenzangsestraat en Achterstraat vrezen dat het aantal woningen en de straatnamen indruisen tegen het beoogde landelijke karkater van de omgeving. De gemeente Arnhem heeft eerder geschetst dat de buurt zou passen in het polderlandschap. Gezien de hoeveelheid geplande woningen hebben de bewoners hier een ander gevoel bij. Daarnaast is er angst voor toenemend verkeer in de reeds gerealiseerde wijk Wilgenvliet.

 

Gemeente

Volgens de gemeente zijn er diverse overleg moment met de omwonenden geweest. Zij stellen dat het participatieproces goed is geweest. Maar daar tekenen ze wel bij aan dat je niet iedereen zijn zin kan geven.


Locatie


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen