Nieuwe Jongeren Ontmoetingsplek

11 februari 2020De nieuwe JOP (jongeren ontmoetingsplek) is geplaatst. Op de Achterstraat bij de fietstunnel naar Elderveld is een mooie nieuwe plaats gerealiseerd voor de jeugd. Deze staat naast de sport-/speeltoestellen.

JOP met technische snufjes

De JOP lijkt op een huisje met voldoende zitgelegenheid voor een groep. De plek heeftΒ WIFI, lampjes, een draadloos-oplaadpunt en zonnepanelen. Met die panelen kan het huisje zelfs zelfvoorzienend zijn. Het ziet er mooi en luxe uit. De JOP is omringd door de dijk met spoorlijn, fiets-, wandelpad, speeltoestellen en groen. Het huisje ligt niet teveel in het bebouwde gebied, zodat de jongeren hun gewenste privacy hebben en hun plek niet in een woonplek hoeven te zoeken.

Aanleiding JOP’s

In april 2019 hebben jongeren uit de wijk met de gemeente Arnhem en anderen gesproken over hun wensen. Ze wilden graag goede plaatsen in de wijk krijgen voor de jeugd, die ook gerealiseerd werden naar hun wensen. Naar aanleiding van deze gesprekken kwam de Projectleider van Schuytgraaf, Frank Willemen, met het idee dat de jongeren dus ook verantwoordelijk moesten zijn voor de inrichting van JOP’s in Schuytgraaf. Het gevolg was dat er twee locaties werdenΒ aangewezen in de wijk. Aan de zuidkant van de wijk werd er een plaats voor een JOP gepland bij De Buitenplaats. In Schuytgraaf-Noord werd er een locatie aangewezen nabij de fietstunnel naar Elderveld. De laatste plek is dus waar de nieuwe JOP is geplaatst.

foto: wijkagenten Schuytgraaf


Locatie

Achterstraat Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda
 • Zeskamp met Picknick

  Een gave zeskamp met een picknick erbij! Mis het niet...

 • Verrassingsspeurtocht

  Kom je meedoen met een leuke speurtocht met verschillende verrassingen?...

 • Schuytgraaf Botenrace

  Vier de zomer met de botenrace op De Schuytse Laak,...

 • Recreanten basketbal

  π‘¬π’‚π’ˆπ’π’†π’” 𝒔𝒕𝒂𝒓𝒕 π’Žπ’†π’• π’π’Šπ’†π’–π’˜π’† π‘«π’‚π’Žπ’†π’” 𝒆𝒏 𝑯𝒆𝒓𝒆𝒏 𝒓𝒆𝒄𝒓𝒆𝒂𝒏𝒕𝒆𝒏 π’•π’†π’‚π’Žπ’” Toe...

 • Oogstfeest Hoogstambrigade

  Op zondag 13 september 2020 vindt de tweede editie van...

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen