Nieuwe Jongeren Ontmoetingsplek

11 februari 2020De nieuwe JOP (jongeren ontmoetingsplek) is geplaatst. Op de Achterstraat bij de fietstunnel naar Elderveld is een mooie nieuwe plaats gerealiseerd voor de jeugd. Deze staat naast de sport-/speeltoestellen.

JOP met technische snufjes

De JOP lijkt op een huisje met voldoende zitgelegenheid voor een groep. De plek heeft WIFI, lampjes, een draadloos-oplaadpunt en zonnepanelen. Met die panelen kan het huisje zelfs zelfvoorzienend zijn. Het ziet er mooi en luxe uit. De JOP is omringd door de dijk met spoorlijn, fiets-, wandelpad, speeltoestellen en groen. Het huisje ligt niet teveel in het bebouwde gebied, zodat de jongeren hun gewenste privacy hebben en hun plek niet in een woonplek hoeven te zoeken.

Aanleiding JOP’s

In april 2019 hebben jongeren uit de wijk met de gemeente Arnhem en anderen gesproken over hun wensen. Ze wilden graag goede plaatsen in de wijk krijgen voor de jeugd, die ook gerealiseerd werden naar hun wensen. Naar aanleiding van deze gesprekken kwam de Projectleider van Schuytgraaf, Frank Willemen, met het idee dat de jongeren dus ook verantwoordelijk moesten zijn voor de inrichting van JOP’s in Schuytgraaf. Het gevolg was dat er twee locaties werden aangewezen in de wijk. Aan de zuidkant van de wijk werd er een plaats voor een JOP gepland bij De Buitenplaats. In Schuytgraaf-Noord werd er een locatie aangewezen nabij de fietstunnel naar Elderveld. De laatste plek is dus waar de nieuwe JOP is geplaatst.

foto: wijkagenten Schuytgraaf


Locatie

Achterstraat Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen