Nieuwbouwlocatie Daltonschool Confetti officieel geopend

2 oktober 2021Afgelopen vrijdag is de nieuwbouwlocatie van Daltonschool Confetti officieel geopend. Het was een feestelijke ochtend voor de leerlingen die op het schoolplein werden onthaald met dans en muziek en gedurende de dag meerdere workshops hebben gevolgd op het gebied van kunst en cultuur. Na schooltijd plaatste Wethouder Ronald Paping, samen met teamleden de laatste stoeptegel op het schoolplein en verrichtte daarmee de officiële openingshandeling onder toeziend oog van de genodigden.

 

Opening

Na een intensief traject van plannen, ontwerpen, afstemmen en bouwen mag het resultaat er zijn. Maandag 6 september opende Daltonschool Confetti haar deuren van de nieuwe locatie aan de Vederwolk 17 in Arnhem al voor de eerste schooldag van alle leerlingen. Afgelopen vrijdag werd de locatie feestelijk geopend.

 

Daltononderwijs

Het gebouw sluit naadloos aan bij de visie van de school om eigentijds Daltononderwijs te kunnen realiseren en nodigt uit om de Dalton kernwaarden optimaal toe te passen. Bij de bouw van de school is de doorgaande leerlijn als uitgangspunt genomen. Hierdoor groeien leerlingen op een natuurlijke wijze door het gebouw, langs de diverse leerpleinen. Lokalen zijn aan meerdere leerpleinen gekoppeld zodat er makkelijk groepsoverstijgend gewerkt kan worden. Ieder kind kan op deze manier op zijn of haar eigen niveau instructie krijgen en zelfstandig werken.

 

Buurt aan de Weide

De school is gevestigd in Buurt aan de Weide, in de wijk Schuytgraaf in Arnhem. Deze buurt, met een dorps karakter, kenmerkt zich door veel groen, bomen en slootjes. Deze elementen zijn ook terug te zien in het schoolgebouw, dat bijna energieneutraal is gebouwd en ingericht is met veel hout.
Op het groene schoolplein kunnen de leerlingen op verschillende manieren spelen, leren en kennis maken met planten en dieren.

 

“We zijn super trots op het nieuwe schoolgebouw. Het huis is af en het dorp kan gaan groeien”, sprak Christel Hensema, directeur van Confetti in haar speech. Aanvullend deelde ze de mooie plannen voor de school in de wijk en de wijk in de school. En natuurlijk het beste onderwijs in een veilige omgeving voor elk kind in Arnhem!


Locatie

Daltonschool Confetti
Vederwolk 17
6846 DM Arnhem
Schuytgraaf

+31263890114

https://www.basisschool-confetti.nl/

directie.confetti@floresonderwijs.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen