Natuurwerkdag

14 oktober 2014Landelijke natuurwerkdag zaterdag 1 november 2014
op het terrein van Fikkersdries in Driel.

Met de landelijke natuurwerkdag wordt jaarlijks op de eerste zaterdag in november het startsein gegeven voor het landschapsbeheer door alle vrijwilligersorganisaties die in het landschap werkzaam zijn.
Zo starten wij, Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk (SOGN), dan met het knot- en snoeiwerk in het landschap in en rond Elst.

Dit jaar zijn we voor de tweede maal tijdens de natuurwerkdag werkzaam op het terrein van het waterwingebied Fikkersdries van Vitens. Dit terrein ligt op de hoek van de Langstraat en de Groene Woudsestraat in Driel. Met de auto alleen te bereiken via de rotonde in de N837 onder Driel. Met de fiets is het ongeveer 20 minuten fietsen vanaf Schuytgraaf.

Fikkersdries is een 60 ha groot terrein dat sinds 2001 vrij toegankelijk is. Hier pompt Vitens water op, dat op zo’n 70 meter diepte vanaf de Veluwe onder de Rijn door loopt naar de Betuwe. In 2001 is het terrein onttrokken aan de landbouw en omgezet in natuurgebied.

Vitens heeft SOGN ook dit jaar gevraagd hen te helpen bij het onderhoud rond de waterpartijen op het terrein. De glooiende oevers van deze waterpartijen zijn de afgelopen jaren dicht gegroeid met vooral wilgen. Door de oevers open te maken worden de waterpartijen weer zichtbaar, kunnen de waterpartijen makkelijker uitgebaggerd worden en kunnen kinderen weer bij het water om met hun schepnetjes waterdieren te vangen.

De belangrijkste werkzaamheden op deze dag zijn:
– het afzetten (omzagen) van de oeverbegroeiing (wilgen) rond de waterpartijen en deze takken op hopen leggen. De berken en beuken laten we staan;
– een aantal stammetjes op lengte (2 á 2,5m) zagen voor activiteitencentrum De Buitenplaats.

Datum:             zaterdag 1 november 2014
Tijd:                  9.30u tot 14.00u.
Adres:              Groene Woudsestraat 4, 6665 NE Driel
Aanmelden:   u meldt zich aan via de website www.natuurwerkdag.nl.
Klik op ‘meedoen’, selecteer provincie Gelderland en klik op zoeken. Kies vervolgens locatie ‘Fikkersdries’ en meld u aan.
Tip!                   Tip een buur, vriend, kennis, collega, familielid, etc. en laat ze deze dag kennis maken met het landschapsbeheer in deze prachtige omgeving tussen Elst en Driel.

Vitens zorgt voor gereedschap, handschoenen en drinken. Kinderen t/m 12 jaar werken onder begeleiding en verantwoordelijkheid van hun ouders of begeleiders.
Voor vragen kunt u contact opnemen met Wim van Middelaar: w.middelaar@upcmail.nl

Meer informatie over Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk (SOGN) vindt u op onze website www.overbetuwegroennnatuurlijk.nl.

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen