Nationale Archeologiedagen in Arnhem

12 oktober 2019Dit weekend zijn er diverse activiteiten gepland rondom de Nationale Archeologiedagen.

Park Lingezegen

Zo kun je in Park Lingezegen de opgraving van de oude waterput bezichtigen. Dit is een bijzondere waterput uit de 17e of 18e eeuw. Bijzonder, omdat nog niet bekend is hoe deze put precies in verband staat met vondsten uit de directe omgeving. Park Lingezegen wil de put op termijn opnemen in de plaatselijke erfgoedbeleving.
Je bent van harte welkom tijdens de opgraving van de waterput op zaterdag 12 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur, achter het erf aan Rijksweg Noord 123 te Elst.

Romeinse tuin

Op zondag 13 oktober kun je in de Romeinse tuin kennismaken met groenten en gerechten uit de Romeinse tijd. Maar:… waar werd het voedsel in bereid? Hoe werd het voedsel bewaard? Wat trof men zoal aan in een keuken? Wat kunnen we afleiden uit het keukenafval?
Voor kinderen en volwassenen wordt de DAG van de Arnhemse geschiedenis een middag van beleven en ervaren hoe Bataven en Romeinen in de omgeving van Arnhem leefden. Arnhem-zuid is dan misschien pas 60 jaar oud maar heeft wel degelijk de nodige geschiedenis, kom hiermee kennismaken.
Kom jij ook naar de Romeinse Tuin op zondag 13 oktober tussen 12.00 en 16.30 uur, Hannestraatje 2a.

Romeinse Bierwandeltocht Bataafse Opstand

UNIEK & EENMALIG! Op 13 oktober is ook de dag van de Arnhemse geschiedenis. Tijdens deze dag zie je o.a. een re-enactment van de Bataafse Opstand in Meinerswijk Arnhem. De wandeltocht loopt door Arnhem en haar parken naar het mooie Meinerswijk waar nabij het Castellum de Bataafse Opstand uit 69 na Christus wordt nagespeeld door circa 50 re-enacters. Na afloop gaat de wandeling verder naar lunchlocatie bij proeflokaal DAVO (incl. bierproeverij) en daarna door de stad naar Leroy Brown, waar je kunt genieten van een bierproeverij en hapjes van brouwer Thijs.

 

Kijk voor meer informatie over al deze activiteiten op de website van Nationale Archeologiedagen.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen