Nachtopvang voor kinderen in Omnibus

2 april 2020Er wordt 24-uurs opvang gerealiseerd in MFC de Omnibus voor kinderen van ouders met cruciale beroepen. Kinderopvang Skar erkent de noodzaak van het zorgen voor deze groep kinderen zodat hun ouder(s) levens kunnen redden in dit gevecht tegen Corona.

Steeds meer opvang nodig

In de afgelopen weken is een groot beroep gedaan op heel veel medewerkers in de zorg en een aantal ondersteunende beroepen. Er worden steeds meer mensen slachtoffer van het Corona-virus en de intensive-care afdelingen raken te snel vol. Dit betekent voor veel mensen in de zorg dubbele diensten en nachten doorwerken. Een resultaat ervan is dat er geen tijd meer is voor de kinderen. Geen wenselijke situatie, omdat men wordt geremd door het gebrek aan opvang. Er is daarom al kinderopvang geregeld voor mensen met vitale en cruciale beroepen voor overdag, vervolgens kwam er nog extra tijd bij. Nu is bij Skar ook 24-uurs opvang en nachtopvang opgestart.

Wie komt er in aanmerking voor de kinderopvang?

De opvang is alleen voor kinderen van ouders uit de reeds opgestelde lijst van cruciale en vitale beroepen. Op deze lijst staan de bekende beroepen als die van arts, verpleegkundige, verzorgende, brandweer, politie, medewerkers justitiële inrichtingen, medewerkers kinderopvang, leerkrachten, medewerkers supermarkten, transportmedewerkers, en nog veel meer. Niet iedereen zal ’s nachts of 24 uur moeten werken, maar velen wel. Niet alleen kinderen die al bij Skar zijn, komen er voor in aanmerking, ook andere kinderen. Ook kinderen van personen die qua werk niet in de lijst passen, maar wel cruciaal zijn in deze tijd kunnen zich aanmelden. Er zal dan naar de situatie worden gekeken. Indien je aan de eisen voldoet en dringend opvang nodig hebt, kun je een mail sturen naar de gemeente Arnhem.

Hoe past SKAR zich aan?

Bepaalde ruimten worden omgebouwd tot slaapkamer(s). Alles moet voldoen aan alle eisen en richtlijnen van de RIVM, ook qua afstand. Skar staat er wel op dat kinderen en personeelsleden die hoesten of andere klachten hebben thuis blijven. Het personeel is weliswaar gewend aan kinderen die overdag een dutje deden, maar niet aan kinderen die ’s nachts slapen. Ook hebben ze nog geen ervaring met het werken in de nacht. Het personeel is erg gemotiveerd om op deze manier ook haar steentje bij te dragen.

 

 


Locatie

Skar BSO
Pallas Atheneplein 2, 6846 AX Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen