Mobiele hangplek moet overlast van jeugd Schuytgraaf verminderen

14 mei 2021Naar aanleiding van de al eerder gemelde overlast van jongeren in onze wijk volgt hier een update van de maatregelen die zijn genomen. Op 5 maart 2021 is op deze webpagina al bericht over de problemen tussen jongeren en omwonenden bij Brede School de Salamander. Een mobiele hangplek is één van de plannen om de overlast terug te brengen.

Winkelcentrum Schuytgraaf

Niet alleen rond de Salamander is er sprake van klachten over jongeren. Ook op en rond het winkelcentrum Schuytgraaf schijnen jongeren elkaar te ontmoeten. Ze vechten regelmatig met elkaar en vallen het winkelend publiek lastig. Zo schelden ze hen uit of beledigen hen. Bronnen geven ook aan dat er jonge kinderen op muurtjes rond het winkelcentrum zitten te blowen. Blijkbaar wordt er rond Station Arnhem-Zuid regelmatig gedeald.

Mobiele hangplek

Er komt zo snel mogelijk een mobiele hangplek voor jongeren. De hoop is dat daarmee de overlast vermindert die oudere wijkbewoners van tieners ondervinden. Volgens wethouder Martien Louwers wordt met de jeugd ook gesproken over de behoefte aan andere plekken waar ze elkaar kunnen ontmoeten zonder dat anderen daar last van hebben. Dat moet nog voor de zomer tot een plan leiden, waarmee in Schuytgraaf meer plaatsen komen waar tieners kunnen chillen. In Schuytgraaf is namelijk een tekort aan dat soort plekken. Louwers liet dat woensdagavond aan de gemeenteraad weten, in antwoord op vragen van raadslid René Kraaijenbrink. Hij wilde weten wat het stadsbestuur denkt te doen aan de overlast die zich met name op en rond het winkelcentrum voordoet.

Bron: De Gelderlander

Locatie

Winkelcentrum Schuytgraaf
Fortunastraat
Arnhem

www.inschuytgraaf.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen