‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’ voor Startende Ondernemers

12 juli 2019BTW-aangifte en -betaling

De zomervakantie is in de Schuytgraaf alweer een week geleden gestart. Ook veel startende ondernemers gaan op vakantie. Zij moeten vooral de uiterste inleverdatum van de btw-aangifte en -betaling niet vergeten. Deze is al op korte termijn, namelijk woensdag 31 juli. De Belastingdienst maakt indienen van de btw aangiften en -betaling voor startende ondernemers eenvoudig. Er is hiervoor het nieuwe ondernemersportaal ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’ opgezet. Ondernemers kunnen hierop inloggen met DigiD of eHerkenning. Voor alle startende ondernemers met vragen over de btw-aangifte, geeft de Belastingdienst hier tips voor een goede en tijdige btw-aangifte en -betaling.

Tips voor Jonge Ondernemers

Volgens de Kamer van Koophandel zijn in het eerste halfjaar van 2019 in Gelderland 11.922 ondernemers gestart. Het gaat hier om een toename van 11% ten opzichte van vorig jaar. Ook in de Schuytgraaf zijn deze beginnende ondernemers te vinden. Via dit artikel wordt deze groep wellicht geholpen.

Hieronder volgen een aantal tips om de jonge ondernemers te helpen:

1. Noteer de deadlines voor de btw-aangifte.  De deadlines hiervoor zijn: 31 juli, 31 oktober, 31 januari en 30 april.

2. Gebruik het nieuwe ondernemersportaal ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’ op belastingdienst.nl en log in via DigiD (eenmanszaak) of eHerkenning.

3. Zorg voor een goede administratie en houd deze wekelijks bij. Een goed boekhoudpakket is hierbij noodzakelijk.

4. Doe altijd aangifte, ook indien er een keer geen btw afgedragen hoeft te worden. Er kan dan via de btw-aangifte door worden gegeven dat er niets aan te geven is.

5. Lage omzet? Check dan de nieuwe kleineondernemersregeling. Lees meer hierover op belastingdienst.nl/kor.

6. Geef correcties door. Wijzigingen tot maximaal € 1.000 kunnen mee worden genomen in de volgende btw-aangifte. Bij een hoger bedrag kan een correctie ook door worden gegeven. Dat kan dan via het online formulier op Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Contact met belastingdienst

Ga voor meer informatie en hulpmiddelen voor startende ondernemers naar belastingdienst.nl/starters. Hier vindt u de informatie die u nodig heeft.


Locatie

Schuytgraaf

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/home/home


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen