Maatschappelijke ondernemingen krijgen ruimte

30 september 2016In veld 22a, tussen het tankstation en het oude eikenlaantje, is de gemeente begonnen met de uitgifte van kavels voor maatschappelijke ondernemingen. Het gaat op dit moment om vier kavels aan de zijde van het tankstation.

De vier kavels zijn bedoeld voor maatschappelijke ondernemingen zoals een dansschool, kinderdagverblijf of een dokterspraktijk. Bij de onderneming mag ook een (dienst)woning gebouwd worden.

Speciaal onderwijs

In dit veld was, naast de maatschappelijke ondernemingen, de vestiging van speciaal onderwijs gepland. Voor deze voorziening is inmiddels een andere oplossing gekozen, buiten Schuytgraaf. De gemeente heeft daarom over een andere invulling van dit veld nagedacht. Er is door de gemeente een stedenbouwkundige schets gemaakt waarin naast de vier kavels voor maatschappelijke functies, de rest van het veld wordt ingevuld met woningen. Om dit mogelijk te maken heeft de gemeente een wijziging van het bestemmingsplan gemaakt. De gemeente houdt daarin wel de ruimte open om eventueel alsnog een (basis)school mogelijk te maken of meer maatschappelijke functies.


Locatie


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen