Lorentz presenteert eerste schetsontwerp nieuwbouw

7 november 2017Vanavond is tijdens een tweede informatieavond voor bewoners en geΓ―nteresseerden het schetsontwerp voor de nieuwbouw van het Lorentz Lyceum gepresenteerd. De avond werd massaal bezocht door bewoners vanuit de wijk Elderveld. Erika Diender, bestuursvoorzitter van onderwijsgroep Quadraam, deelde trots de eerste schetsen voor de nieuwe school.

Lorentz Lyceum

Het Lorentz Lyceum dat nu gevestigd is aan de Groningensingel, krijgt een nieuw gebouw naast Station Arnhem Zuid in de wijk Elderveld. Quadraam, de onderwijsgroep waar het Lorentz onder valt, heeft in gesprek met de gemeente deze locatie aangeboden gekregen. De locatie ligt voor Quadraam gunstig. Hierdoor is er een betere spreiding van hun scholen over de stad, naast de ligging bij het station. Ook de ligging nabij Schuytgraaf, waar veel potentiΓ«le toekomstige leerlingen wonen is gunstig.

Het nieuwe gebouw biedt straks ruimte aan circa 1.000 leerlingen. Dit is iets meer dan op de huidige locatie. Erika Diender vertelt dat Quadraam het ontwerp gekozen heeft uit vijf ontwerpen van vijf verschillende architecten. Het ontwerp van DP6 paste het beste bij de wensen van Quadraam.

Het gebouw krijgt drie bouwlagen. Aan de zuidzijde van het pand, gelegen langs de Metamorfosenallee komt het schoolplein. Architecte Richelle de Jong vertelt dat zij juist aan deze zijde gekozen heeft voor een ruime aula met veel glas en aansluitend de ligging van het schoolplein. Door de ligging aan de zuidzijde is het hier straks prettig pauzeren voor de leerlingen van het Lorentz. Belangrijke ontwerpkeuzes voor de architecte waren lucht, licht en ruimte.

Bewoners Elderveld

Quadraam en de architect hebben geluisterd naar de wensen van omwonenden. Tijdens de vorige informatieavond hebben bewoners hun zorgen geuit over grote groepen fietsers en scooters over de Vlaardingenweg. Bij de presentatie vanavond vertelde de architect dat daarom de entree voor fietsers en scooters verplaatst is naar de stationzijde van het perceel. Het parkeren van auto’s en fietsen is aan de achterzijde van het gebouw gesitueerd waar eveneens de hoofdentree van het gebouw komt. Om overlast voor omwonenden aan deze zijde van het perceel te beperken wordt een groene buffer aangelegd.

Aan de voorzijde wil Quadraam een voetbalkooi realiseren dat ook door de buurt gebruikt kan worden. Dit is vergelijkbaar met het veld dat zij bij Rivers International School hebben gerealiseerd.

Gemeente Arnhem

Ook de gemeente Arnhem was aanwezig. De gemeente stond bewoners te woord over het proces. Voordat de school gebouwd kan worden moet eerst het bestemmingsplan geactualiseerd worden. Het huidige bestemmingsplan biedt ruimte aan een veel forser programma van kantoren tot wel 37 meter. Met de actualisatie worden deze mogelijkheden ingeperkt en wordt bovendien het uit de jaren 70 afkomstige plan aangepast aan de eisen van deze tijd. De gemeente wil het ontwerp bestemmingsplan dit voorjaar al ter inzage leggen en verwacht rond de zomer het plan vast te kunnen stellen. Quadraam gaat uit van opening van het nieuwe gebouw in 2019.


Locatie

Nieuwe locatie Lorentz Lyceum
Oegstgeeststraat


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda
 • Zeskamp met Picknick

  Een gave zeskamp met een picknick erbij! Mis het niet...

 • Verrassingsspeurtocht

  Kom je meedoen met een leuke speurtocht met verschillende verrassingen?...

 • Schuytgraaf Botenrace

  Vier de zomer met de botenrace op De Schuytse Laak,...

 • Recreanten basketbal

  π‘¬π’‚π’ˆπ’π’†π’” 𝒔𝒕𝒂𝒓𝒕 π’Žπ’†π’• π’π’Šπ’†π’–π’˜π’† π‘«π’‚π’Žπ’†π’” 𝒆𝒏 𝑯𝒆𝒓𝒆𝒏 𝒓𝒆𝒄𝒓𝒆𝒂𝒏𝒕𝒆𝒏 π’•π’†π’‚π’Žπ’” Toe...

 • Oogstfeest Hoogstambrigade

  Op zondag 13 september 2020 vindt de tweede editie van...

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen