Lezersvraag

24 juni 2014


Veel bewoners kennen ze, zilvervisjes Een van onze lezers stuurde de volgende vraag: Hoe kom ik van die vervelende zilvervisjes af?

Zilvervisjes of papiervisjes, deze twee diertjes lijken erg op elkaar, maar de gevolgen zijn verschillend. Zilvervisjes zijn vervelend, klein en glibberig, maar veroorzaken verder geen schade. Papiervisjes wel, die eten graag papier en karton. De meeste mensen hebben last van zilvervisjes. Zilvervisjes zitten graag in vochtige ruimtes, bijvoorbeeld in de badkamer. Papiervisjes houden van vochtigheid, maar vooral ook van warmte.

Zelf bestrijden is lastig, dus is het zaak om vooral preventieve maatregelen te treffen. Dat betekent goed ventileren, zodat de luchtvochtigheid relatief laag blijft. Controleer boekenkasten en kartonnen dozen regelmatig op papiervisjes en vang ze eventueel. Als er echt sprake is van een plaag, is het verstandig om die aan te pakken, samen met de buren. Omdat er behoorlijk giftige stoffen nodig zijn om ze echt aan te pakken, is het verstandig om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.

Heeft u ook een vraag voor de Vierkrant? Mail ons: redactie@vierkrantschuytgraaf.nl.

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen