Kunstroute Schuytgraaf: De kunstwerken komen naar de wijk

27 november 2023In 2022 is de komst van de kunstroute in Schuytgraaf aangekondigd. De route telt vijf kunstwerken die speciaal voor de wijk worden gemaakt. Het afgelopen jaar heeft Productiehuis Plaatsmaken in Arnhem, dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van de route, gewerkt om de locaties van de kunstwerken met de kunstenaars Arash Fakhim, Larissa Esvelt, Femke Herregraven, Keiko Sato en Rob Voerman en in samenspraak met de Gemeente Arnhem te bepalen. Voor de zomer zijn bewoners en geïnteresseerden uitgenodigd om een rondje te fietsen langs de locaties van de kunstroute, waarbij de kunstenaars hen vertelden over de kunstwerken die ze voor de wijk ontwierpen.

Kunstwerken

De kunstwerken van Rob, Keiko en Larissa zijn de afgelopen maanden in productie gegaan en worden eind november, december en in januari 2024 geplaatst. In het voorjaar 2024 verschijnen ook de sculpturen van Arash en Femke in de wijk.

Wil je meer weten over de komst van de kunstwerken? Houd dan de website www.inSchuytgraaf.nl in de gaten. Op de site informeren we bewoners wanneer de werken geplaatst worden en lees je alles over de kunstenaars en de kunstwerken. Ook verschijnen er in de komende edities van de Vierkrant, verdiepende artikelen met fotografie van Andre Damen over de kunstenaars van de kunstroute.

Locaties

Op de volgende locaties kunt u in november en december de volgende kunstwerken verwachten:

  • December: Rob Voerman, de uitkijktoren
  • December: Keiko Sato, de verborgen ‘schuilplaats’

Beide werken bevinden zich in de eco-zone aan de Metamorfoseallee, ter hoogte van de Orpheusstraat.

Exacte data volgen en vind je spoedig op deze website.

Kunstroute Schuytgraaf

Kunstroute Schuytgraaf is een project van Productiehuis Plaatsmaken in samenwerking met Gemeente Arnhem. Meer informatie over de kunstroute kunt u vinden op: www.plaatsmaken.nl

Projectteam Kunstroute Schuytgraaf, Plaatsmaken


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen