Hittegolf op komst in Schuytgraaf?

23 juli 2019KNMI geeft code oranje af

Het KNMI heeft code oranje afgegeven vanwege de extreme hitte van deze week. Vanwege de aanhoudende hitte is het Nationaal Hitteplan van het RIVM van kracht. In Gelderland en in Schuytgraaf geldt deze code oranje tot donderdag 25 juli.

Tropische temperaturen voor Schuytgraaf

Vandaag bereikt het kwik in Schuytgraaf maar liefst 33 graden volgens de weersverwachting. Voor morgen is zelfs 37 graden Celcius voorspeld. Het kan echter nog heter worden. Voor aanstaande vrijdag en zaterdag is de voorspelling dat het 38 graden kan worden. Met plaatselijke verschillen is het zelfs mogelijk dat het kwik boven de 40 graden uitkomt. Zelfs ’s nachts koelt het nauwelijks af.

Komt er een hittegolf in Schuytgraaf volgens het KNMI?

In Nederland is officieel sprake van een hittegolf als de maximumtemperatuur bij het KNMI in De Bilt gedurende tenminste 5Β dagen elke dag 25 graden of hoger is. Bovendien moet het in die vijfΒ dagen op zeker drieΒ dagen minstens 30,0 graden zijn. Vandaag zou het voor het eerst boven de 30 graden uit moeten komen volgens de weersvoorspelling. Uit de weerberichten komt met steeds meer zekerheid naar voren dat de temperaturen nog gaan stijgen. Het klinkt dus alsof we met de huidige voorspelling inderdaad deze week een hittegolf gaan krijgen.

Pas op met de warmte!

Volgens de crisis informatie van het Ministerie van Justitie en Veiligheid is een goede voorbereiding op een hittegolf mogelijk. Als eerste zou iedereen tussen 12:00 en 16:00 uur het beste binnen kunnen blijven. Het is verstandig om het rustig aan te doen. De warmte kan zoveel mogelijk buiten gehouden worden door overdag de ramen te sluiten, zonwering te gebruiken en de gordijnen dicht te doen. Het is goed om over de dag verspreid veel water te drinken, minimaal 2 liter. Liever weinig of geen alcohol te nuttigen in verband met uitdroging. Daarnaast is het goed om buiten de schaduw op te zoeken. Een hoge factor zonnebrand en het dragen van zonnebril en hoofddeksel zijn in dat geval verstandig. Als iedereen met dit alles rekening houdt dan kan deze hittegolf zeker bedwongen worden!

 


Locatie

Schuytgraaf


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda
 • Zeskamp met Picknick

  Een gave zeskamp met een picknick erbij! Mis het niet...

 • Verrassingsspeurtocht

  Kom je meedoen met een leuke speurtocht met verschillende verrassingen?...

 • Schuytgraaf Botenrace

  Vier de zomer met de botenrace op De Schuytse Laak,...

 • Recreanten basketbal

  π‘¬π’‚π’ˆπ’π’†π’” 𝒔𝒕𝒂𝒓𝒕 π’Žπ’†π’• π’π’Šπ’†π’–π’˜π’† π‘«π’‚π’Žπ’†π’” 𝒆𝒏 𝑯𝒆𝒓𝒆𝒏 𝒓𝒆𝒄𝒓𝒆𝒂𝒏𝒕𝒆𝒏 π’•π’†π’‚π’Žπ’” Toe...

 • Oogstfeest Hoogstambrigade

  Op zondag 13 september 2020 vindt de tweede editie van...

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen