Klimaatcafé 6 februari 2020 – De temperatuur van de Stad

3 februari 2020Het begint al een traditie te worden. Tijdens het eerste Klimaatcafé van het jaar steekt het platform Arnhem Klimaatbestendig de spreekwoordelijke thermometer in de stad. Op 6 februari is het podium van Showroom Arnhem voor bewoners, collectieven, bedrijven en overheden die zich inzetten om Arnhem weerbaar te maken voor klimaatverandering. Wat hebben zij in 2019 gedaan om wateroverlast, verdroging en hittestress te voorkomen en wat staat er voor het dit jaar op de planning?

Vergroening Arnhem

De vrijwilligers van Stadslandbouw Mooieweg komen laten zien hoe ze de wijk Rijkerswoerd gaan vergroenen. De buurtconciërge van Arnhem-Zuid vertelt daarnaast hoe hij samen met bewoners een moes- en speeltuin in de Lieshoutstraat (De Laar) heeft aangelegd. Er wordt verder toegelicht hoe het landschap tussen landgoed Mariëndaal en de Rosandepolder wordt getransformeerd tot een natuur- en voedsel-inclusief woon- en werklandschap. Ook is er aandacht voor de duurzame herinrichting van de Apeldoornseweg, het vergroenen van de Groen van Prinstererstraat, de prachtige plannen voor Park Beek op de Paasberg én de klimaatactiviteiten van het Nederlands Watermuseum en de Burgemeesterwijk.

De gemeente Arnhem zal haar klimaatadaptieve ambities toelichten. Tijdens de avond wordt de duurzaamste hovenier van Nederland, het Arnhemse hoveniersbedrijf S-kwadraat, in het zonnetje gezet.

Locatie

Het Klimaatcafé vindt plaats op donderdag 6 februari 2020, van 20.00-21.30 uur. De deuren zijn open vanaf 19.30 uur. Zoals gebruikelijk wordt het programma afgesloten met inspirerende pitches en een gezellige netwerkborrel. Je vindt het Klimaatcafé op Langstraat 20, Showroom Arnhem. De entree is gratis.


Locatie

Showroom Arnhem
Langstraat 20

https://www.arnhemklimaatbestendig.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen