Klein afval kan gratis in de milieubak

30 juni 2021Vier keer per jaar staat er een dagdeel een Milieubak in Schuytgraaf. Hier kun je kleine spullen inleveren die niet bij het restafval horen. Dat kan geheel gratis. Heb je kleine spullen die niet bij het restafval horen? Lever ze dan gratis in bij de Milieubak. Na onze eerdere berichtgeving over het afvalbeleid en de wijzigingen aan de ondergrondse afvalcontainers, is deze informatie ook nodig voor een goede afvalscheiding.

Gratis klein grofvuil inleveren

De Milieubak is niet zoals de naam doet denken een gewone afvalbak. Het is een vrachtwagen waar je klein huishoudelijk afval kunt inleveren dat niet bij het restafval hoort. De Milieubak is speciaal voor kleine hoeveelheden afval. Het moet in een boodschappentas of krat passen. Wil je meer afval inleveren, of afval dat groot van stuk is? Breng het dan naar een afvalbrengstation. De dichtsbijzijnde voor Schuytgraaf zit aan de Overmaat 17 in Arnhem.

Wat mag in de Milieubak

Op deze site van de gemeente bevindt zich een lijst met allerlei voorbeelden die wel of niet in de Mileubak kunnen worden ingeleverd. Er zijn allerlei afvalsoorten die (gedeeltelijk) daar horen. Maar, sowieso moet het wel om klein afval gaan. Bijvoorbeeld: batterijen, inktcartridges, glaswerk, harde kunststoffen, klein huishoudelijk afval, kleine elektrische apparaten, hout en metalen. Bij bijvoorbeeld glas gaat het wel om vazen, schalen en kleine glasplaten, maar gaan de glazen potjes en flessen naar de glascontainers. Zo horen scheerapparaten, elektrische tandenborstels en föhns wel tot kleine elektrische apparaten, maar koelkasten en televisies zijn te groot en moeten naar het afvalbrengstation. Het is daarom verstandig bij twijfel de lijst van voorbeelden te bekijken. Daaruit wordt veel duidelijk.

Data en locaties Milieubak

De Milieubak staat vier keer per jaar in elke wijk. Hier vind je een overzicht waar en wanneer de Milieubak de komende twee rondes staat. Je vindt de data en locaties van alle 4 rondes in uw buurt in de Afvalkalender, onder ‘Grondstoffen Inleverpunt’. De Milieubak in onze wijk staat de komende twee keren bij winkelcentrum Schuytgraaf. Het gaat om de dagen: 22 september en 15 december 2021 tussen 12.30 en 15.30 uur. Tot de komende keer is het wel nog even batterijen opsparen.

 


Locatie

Winkelcentrum Schuytgraaf
Fortunastraat, Arnhem

https://www.arnhem.nl/Inwoners/wonen_en_milieu/afval/Milieubak


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen