Kledinginzameling Dorcas Schuytgraaf van 16 oktober is een succes

18 oktober 2021Op zaterdag 16 oktober tussen 10:00 en 12:00 uur organiseerde Dorcas Arnhem een kledinginzameling. Iedereen was uitgenodigd om textiel en kleding in te leveren bij het kledingdepot, Graanhoeve 25 in Schuytgraaf.

Veel kleding

Richan en Monique Postmus ontvangen bezoekers met een kopje koffie of thee. Ze leggen uit wat Dorcas zoal doet, namelijk kleding inzamelen voor het goede doel. Een enkeling roept dat hij of zij er al jaren komt. Er is veel aanloop deze ochtend. De halve oprit staat vol met zakken kleding en enkele dozen. Een minimaal even grote lading kleding is al binnen in de grote opbergruimte opgeborgen. Geen nood, er is nog meer dan genoeg ruimte. Bovendien wordt de kleding regelmatig door een vrachtwagen van Dorcas opgehaald.

Het depot is altijd geopend

Dagelijks kan er kleding en textiel worden ingeleverd. Naast het huis aan de Graanhoeve 25 staat een speciaal kledingdepot. Het verzoek is wel gewassen kleding in afgesloten zakken daarin te plaatsen. Twee keer per jaar is er een inzamelingsactie zoals deze, om Dorcas onder de aandacht te brengen. Daarnaast wil men uiteindelijk meer armen steunen via opbrengsten.

Wat gebeurt er met het textiel?

Dorcas verkoopt de kleding en andere textiel op drie manieren: Allereerst verhandelt ze een deel via de speciale kringloopwinkels van Dorcas in Nederland. Daarnaast wordt een gedeelte in Oost-Europa verkocht. Door het daar niet zomaar te schenken, wordt oneerlijke concurrentie voorkomen. Bovendien wordt werkgelegenheid gecreëerd. Het overgebleven deel wordt verkocht aan betrouwbare partners met wie Dorcas samenwerkt, waaronder het Leger des Heils. De opbrengst gebruikt Dorcas om de allerarmsten te helpen. Wil je meer weten dan kun je op de website kijken.


Locatie

Dorcas Arnhem
Graanhoeve 25
6846 JA Arnhem

06-48090786

https://dorcasarnhem.nl/index.html

info @ dorcasarnhem.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen