Kinderen verwijderen tegels uit plein Brede School De Salamander

5 november 2021Op 5 november om 13:00 uur was het zover. Een aantal van de kinderen van Brede School De Salamander in Schuytgraaf kwam in actie om tegels te verwijderen uit hun schoolplein. Maar liefst 200 stenen mochten worden weggehaald om plaats te maken voor een stukje groen. De kinderen gingen per ‘school’ enthousiast aan het werk. Wie wil er nou niet aan dit doel meewerken. En je kunt tegelijkertijd je krachten tonen!

Skar, Schatgraaf en Arabesk

Het schoolplein van Brede School De Salamander heeft een zandbak, glijbaan en basketbalnet. Maar, er is amper groen te bekennen. Leidinggevenden en leerkrachten van zowel BSO Skar De Toverburcht en basisscholen De Arabesk en De Schatgraaf vormden een project. Ze trokken aan de bel en vroegen om ondersteuning bij de gemeente. Ook vroegen ze subsidies aan. De middelen die de organisaties van de overheid krijgen, gaan al voornamelijk op aan goed onderwijs, begeleiding en materialen. Geld voor aanleg van groen en mooie nieuwe speeltoestellen is er helaas niet.

Gemeente Arnhem

De gemeente zag gelukkig de noodzaak in van groen in een omgeving met kinderen. Planten en bomen hebben een positief effect op de gezondheid en het algehele welbevinden van leerlingen en leerkrachten. Het verbetert ook het concentratievermogen en de prestaties. Daarnaast wordt er groen in de stad bevordert, dus dan komt een kinderrijke omgeving toch zeker ook in aanmerking? De gemeente Arnhem zag dat in. Daarom worden er op woensdag 10 november 100 struiken geplaatst op het schoolplein van De Salamander. Wordt vervolgd.


Locatie

Brede School De Salamander
Meikers 3
6846 HR Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen