Kerstboomverbranding druk bezocht

6 januari 2020Afgelopen zondag was het zo ver: de wijkvereniging organiseerde de traditionele kerstboomverbranding. De hele dag werden de bomen gebracht door buurtbewoners. De bomen werden lopend, achter de fiets, op het dak van de auto, in een winkelkarretje en op nog veel meer manieren gebracht. Per ingeleverde boom kreeg men een lootje waarmee prijsjes te winnen zijn. De prijsjes waren onder andere gesponsord door Food and More, Gelateria Gusto en Kwalitaria. Er zijn 300 bomen ingeleverd.

Geen Brandweer Arnhem, wel een brandweerman

Zoals eerder aangegeven kreeg de organisatie twee weken geleden onverwacht te horen dat Brandweer Arnhem niet meer aanwezig is bij kerstboomverbrandingen. In vrijwel alle Arnhemse wijken is besloten de kerstboomverbranding niet door te laten gaan. De werkgroep Kerstboomverbranding heeft na overleg met het bestuur besloten de handdoek niet in de ring te gooien maar te zoeken naar oplossingen. Door het huren van 35 dranghekken kon de organisatie waarborgen dat het publiek op afstand bleef. Een bevriende brandweerman werkzaam in een andere regio was bereid om in zijn vrije tijd te komen om te helpen met het aansteken en managen van de stapel. Ruim 600 bezoekers kwamen op het evenement af. Na afloop van het evenement heeft de Buurtconciërge Arnhem-Zuid ervoor gezorgd dat het vuur met behulp van 5000 liter water geblust werd.

Omdat Schuytgraaf vrijwel de enige wijk in Arnhem was waar de kerstboomverbranding doorging was Omroep Gelderland aanwezig om de voorzitter René Verwoerd te interviewen:

Aftermovie

Ook voor dit evenement is er een mooie aftermovie gemaakt. Deze keer heeft Calvin Richi het evenement in twee minuten vastgelegd:

Volgend jaar andere opzet

De wijkvereniging is trots dat ondanks deze onverwachte tegenslag het evenement toch door kon gaan. Het is echter wel de vraag of dit volgend jaar weer het geval zal zijn. ‘Naast de afwezigheid van het de brandweer hebben we ook te maken met het vraagstuk of een kerstboomverbranding nog van deze tijd is. De aankomende maanden gaan we daarom nadenken wat we volgend jaar kunnen organiseren’ geeft de voorzitter van de wijkvereniging aan.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen