Kerstbomen worden opgehaald

27 december 2016In de week van 2 tot en met 6 januari worden de kerstbomen opgehaald. Deze week worden ook alle groene minicontainers in Schuytgraaf geleegd.

Woon je in een laagbouwwoning, dan kan je de kerstboom in deze week aanbieden op de dag dat ook de groene minicontainer (kliko) geleegd wordt. Woon je in een hoogbouwwoning, plaats dan de kerstboom bij de verzamelcontainer. Je kan de kerstboom natuurlijk ook zelf gratis wegbrengen naar de afvalbrengstations.

Aanbiedregels

De volgende regels gelden bij het aanbieden van een kerstboom:

  • Haal alle versiering en verlichting uit de boom;
  • Verwijder de pot en/of standaard van de boom;
  • De boom mag niet langer dan 2,5 meter zijn;
  • De boom moet schoon zijn omdat er compost van wordt gemaakt.

Het is ook niet heel veel werk om de takken er met een snoeischaar af te knippen en die in de groenbak te doen of achter in de tuin te leggen, zodat er allerlei dieren hun voordeel mee kunnen doen, bijvoorbeeld om in te overwinteren. En de stam zelf zaag je in drie stukken (zacht hout) en leg je in je tuin of gebruik je als brandhout.

Kerstboomverbranding in Schuytgraaf

Op vrijdag 6 januari organiseert wijkvereniging inSchuytgraaf de traditionele kerstboomverbranding. Het brengen van de kerstbomen kan tussen 14.00 en 18.00 uur, voor ieder ingeleverde boom krijg je een lootje waarmee je kans maakt op 3 leuke prijsjes. De loting vind plaats vlak voordat Brandweer Arnhem de stapel zal aansteken. De wijkvereniging biedt alle aanwezigen een heerlijk kopje koffie, thee, gluhwein, warme chocomelk of ranja aan.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen