Jouw gewipte tuintegels zijn geld waard

20 maart 2023Op 21 maart begint het NK Tegelwippen 2023. In deze ludieke wedstrijd gaan Nederlandse gemeentes met elkaar de strijd aan om zo veel mogelijk tegels te vervangen door groen. Maar alléén in Arnhem kunnen inwoners eenmalig tot wel € 25,- voor hun tuintegels krijgen door deze in te leveren bij de Tegelbank. De standaard betonnen stoeptegel (30×30 cm) kan namelijk worden hergebruikt bij de aanleg van zonnepanelen op platte daken. Copernico biedt alle Arnhemmers daarom alléén op 21 maart € 0,50 per tegel. Deze kunnen worden ingeleverd bij het Stadsboerderij Presikhaaf. Tegelwippen levert dankzij deze actie een klimaatbestendige, gezonde en mooie tuin én een zakcentje op.

Krijg tot € 25,- voor je tuintegels

 

Wat: € 0,50,- per tegel (alléén betonnen 30x30cm stoeptegels). Maximaal 50 tegels. Laat een foto van de plek in je tuin zien waar de tegels zijn gewipt. Er moet groen voor in de plaats komen.

Wanneer: eenmalig op dinsdag 21 maart tussen 09.00 en 12.00 uur

Waar: Natuurcentrum Presikhaaf – Ruitenberglaan 4

NK Tegelwippen: wat kan jij verder doen?

De Tegelbank is één van de acties tijdens het NK Tegelwippen 2023. In deze strijd tegen Nijmegen en tientallen andere gemeentes wordt zo veel mogelijk onnodige verharding vervangen door groen.

Vorig jaar heeft Arnhem meer dan 100.000 tegels gewipt en dit jaar is er zelfs de ambitie om 200.000 tegels te wippen. Deze tegels worden niet zomaar weggegooid, maar zo veel mogelijk hergebruikt. Heb je geen stoeptegels maar gebroken klinkers of andere stenen? Dan kun je deze eventueel hergebruiken in stapelmuurtjes (zie voorbeelden hieronder). Ook kun je je aanmelden voor de gratis Tegelophaalservice (www.tegelophaalservice.nl). Let op: de eenmalige startactie op 21 maart is het enige moment waarbij je geld voor tuintegels kunt krijgen. Een groene tuin met weinig tegels is een prettige en koele plek in de zomer. Ook kan regenwater makkelijker de grond in zakken, waardoor er minder wateroverlast is. Wil jij weten wat je nog meer kan doen om Arnhem groener te maken? Kijk dan op www.heelarnhemwipt.nl voor meer informatie.

Arnhem Klimaatbestendig

Arnhem Klimaatbestendig stimuleert Arnhemmers om zich weerbaar te maken tegen de gevolgen van klimaatverandering. Bijvoorbeeld door de tuin of buurt te vergroenen, een groen dak aan te leggen of de regenpjip af te koppelen. Kijk voor meer informatie op www.arnhemklimaatbestendig.nl.


Locatie

Natuurcentrum Presikhaaf – Ruitenberglaan 4

https://www.arnhemklimaatbestendig.nl/


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen