Update: Jongen beroofd van net opgehaald kerstgeld

11 december 2021Vrijdagavond 10 december is Mika van 13 jaar bestolen van het kerstgeld van zijn folderwijk. Tijdens zijn route door de buurt Riethorst werd zijn groene blikken voetballertjes spaarpot gejat!

Update: De daders zijn helaas nog niet gevonden. Inmiddels heeft Albert Heijn Driessen in Schuytgraaf ook een actie gestart. Mensen kunnen hun lege-flessen-bonnetjes inleveren voor Mika. Het bedrag dat daaruit komt, wordt door de supermarkt verdubbeld. Mika heeft echter inmiddels het gestolen bedrag ontvangen aan donaties. Hij wil graag iets goeds doen met het geld. Hij heeft daarom besloten om de helft van het opgehaalde geld aan het spierfonds te doneren.

Vier daders

Mika vergat de spaarpot mee te nemen toen hij bij een huis aanbelde op zijn folderroute in de Riethorst. Hij liet het blik even naast zijn fiets staan op de ‘Laan van de 5e mei’ ter hoogte van nummer 9 en 11. Vier jongens fietsten daar langs en hebben de spaarpot met inhoud meegenomen. De jongens, ongeveer 15 tot 16 jaar oud, fietsten weg in de richting van Driel. Ze lieten Mika radeloos achter.

Zuur verdiend geld

Mika heeft de afgelopen twee jaar folders rondgebracht in onze wijk. In de periode voor de feestdagen bellen de kranten- en folderbezorgers één keer bij hun adressen aan. Voor de ontvangers de gelegenheid om hun waardering voor het bezorgen uit te drukken in een fooi. Dat is vanzelfsprekend ook de reden waarom de bezorgers aanbellen. Natuurlijk kreeg Mika een salaris voor zijn werk. Maar, met zijn leeftijd is dat niet veel. Juist door langs de deuren te gaan en persoonlijk de folders te overhandigen, kon hij zijn loon aanvullen. En nadat hij al behoorlijk wat fooien had ontvangen, werd zijn spaarpot gestolen.

Politie Schuytgraaf

Moeder Thea van Kasteren was zeer boos vanwege het gebeurde. Ze heeft ondertussen melding gedaan bij de wijkagenten van onze wijk. Mocht je iets gezien hebben of weten wie de daders zijn, meldt dat dan via deze link. Of bel 0900-8844 en vraag naar één van de wijkagenten van Schuytgraaf. Dit geldt natuurlijk ook als je camerabeelden hebt van de diefstal of de verdachten.

De vier verdachten hebben volgens een latere melding ook nog een tijdje in Driel op het plein Oldenhof gestaan tussen de speeltuin en de Rijnstraat.

Actie voor Mika

Door middel van een ‘tikkie’ was er de mogelijkheid om hier een donatie te doen om Mika’s verlies te compenseren. Dit is inmiddels afgesloten.

 

 

 

 


Locatie

Laan van de 5e mei
Riethorst / Schuytgraaf
Arnhem

adres AH Driessen
wc Schuytgraaf
Fortunastraat
Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen