Inzameling van voetbalschoenen voor jongeren in Ambon

30 augustus 2020Elk jaar vertrekken er ROC studenten naar Ambon. De eerstvolgende keer zal in januari 2021 zijn. Deze studenten gaan daar drie maanden stagelopen. Ze ondersteunen projecten van Stichting SSBB. De bedoeling is dat ze extra tassen meenemen gevuld met ingezamelde voetbalschoenen.

Stichting Sekolah Sepak Bola Belanda

Sinds vijf jaar is Stichting SSBB actief met voetbalprogramma’s voor de jeugd van Ambon. Stichting SSBB heeft als doel alle kinderen op het eiland Ambon te laten voetballen. Ze hoopt op die manier bij te dragen aan de ontwikkeling van de jeugd. Daarnaast willen ze sport (voetbal) in het algemeen promoten en ontwikkelen.

Gebruikte voetbalschoenen gezocht

Hoe vaak gebeurt het niet dat kinderen hier uit hun voetbalschoenen groeien en nieuwe krijgen. Die te kleine, maar nog goede schoenen, zijn hard nodig. Ze kunnen een tweede leven krijgen aan de voeten van een Indonesisch (Moluks) kind. In een arm gebied zoals daar zijn luxe artikelen zoals voetbalschoenen niet vanzelfsprekend. 80 % van de kinderen, die deelnemen aan de voetbalprojecten, kunnen zich geen voetbalschoenen veroorloven. Daarom is Stichting SSBB op zoek naar gebruikte exemplaren via verschillende voetbalverenigingen.

Inleveren bij VV Arnhemse Boys Schuytgraaf

V.V Arnhemse Boys Schuytgraaf ondersteunt het initiatief van de Stichting. Arnhemse Boys biedt daarom gelegenheid om voetbalschoenen naar hun kantine te brengen. Het eerstvolgende inlevermoment vindt plaats op 5 september 2020 tussen 09:00 uur en 12:oo uur. Latere inlevermogelijkheden zullen te vinden zijn op de facebookpagina van de Arnhemse Boys. Check daar daarom regelmatig als je op 5 september onmogelijk kunt.

Locatie

V.V. Arnhemse Boys Schuytgraaf
Marasingel 251
6846 DX Arnhem

https://www.facebook.com/VvArnhemseBoysSchuytgraaf/


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen