Internationale muziekexamens op Rivers International School in Schuytgraaf

10 juni 2019Afgelopen week deden 46 muziekleerlingen, waaronder 30 leerlingen van Rivers International School, examen voor ABRSM, een internationale les- en examenmethode voor muziek. Rivers is een van de twee examenlocaties in Nederland, de andere examenlocatie is in Den Haag.

ABRSM

ABRSM is de grootste muziekonderwijsorganisatie en –uitgever van Groot-Brittannië en wereldwijd de grootste aanbieder van muziek examens. Jaarlijkse worden er in meer dan 90 landen meer dan 650.000 assessments gehouden. De examens en bijbehorende lesmethodes van ABRSM zijn gericht op het ontwikkelen van all-round muzikanten, door te focussen op vaardigheden als optreden, techniek, notatie, luisteren, muziekperceptie, kennis, begrip en creativiteit.

Simon de Jong

Docent Simon de Jong, verantwoordelijk voor Muziek bij Rivers, ziet dat de ABRSM-examens leerlingen en hun ouders motiveren om harder te oefenen en het net wat serieuzer te nemen. “In Engelstalige landen is het heel gebruikelijk om muziekexamens en –toernooien te organiseren. De uitslagen van de examens kunnen in veel gevallen ook worden ingezet als studiepunten bij een eventuele vervolgopleiding.”

Zowel de examens als de lesmethodes van ABRSM worden wereldwijd gebruikt. De examens zijn over de hele wereld gelijk en worden door gecertificeerde examinatoren beoordeeld aan de hand van dezelfde criteria. De Jong: “Er zijn nu een paar leerlingen uit Nieuw-Zeeland die hun examens hier doen. Als ze over een paar jaar teruggaan naar Nieuw-Zeeland kunnen ze daar makkelijk hun muziekopleiding vervolgen met dezelfde methode. Zo’n internationaal systeem benadrukt het idee van muziek als universele taal.”

 


Locatie

Rivers International School
Parnassusstraat 20
6846 RB Arnhem

www.riversarnhem.org


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen