InSchuytgraafbios met ‘The Lion King’ groot succes

23 februari 2020Op zaterdag 22 februari 2020 organiseerde wijkvereniging inSchuytgraaf voor de tweede keer de inSchuytgraaf bioscoop. Deze vond plaats in de theaterzaal van MFC De Omnibus. Ook deze keer waren de bezoekers heel enthousiast over de film en de organisatie van de avond.

The Lion King

Ruim 50 mensen waren aanwezig en genoten van het sprookje van het jonge leeuwtje Simba. In deze nieuwe Disney versie betrof het een levensechte animatiefilm. Prachtige wilde dieren speelden de rollen van Simba, Mufasa, Nala, Pumba en de vele andere dieren. De film was spannend, ontroerend en liet ook de mooie natuur van Afrika zien. Kortom, een film die zeker de moeite waard was.

Geslaagde filmavond

Een aantal van de enthousiaste bezoekers vroeg al of we niet vaker een filmdag of -avond konden organiseren. Het feit dat midden in de wijk een bioscoop is, ziet men als een groot voordeel. Het is leuk om bekenden tegen te komen, zeker voor de kinderen. Bovendien zijn de lage prijzen ook erg aantrekkelijk evenals de gezellige sfeer. Velen hadden naar aanleiding van ons advies loungekussens meegenomen om beter te zitten. Ook de popcorn en drankjes vielen in de smaak. De enthousiaste reacties en het spontane applaus aan het einde van de film geeft de organisatie dan ook zeker de motivatie om in de toekomst meerdere bioscoopdagen of -avonden te organiseren.

Toekomstige inSchuytgraaf bioscoop dagen

In de zomermaanden is het draaien van films in de theaterzaal van de Omnibus minder geschikt. Er ontstaat dan teveel lichtinval op het scherm van boven. Er worden zoveel mogelijk ramen afgeplakt, maar vanaf het dak lukt dat niet. Hierdoor vertonen we een volgende film waarschijnlijk pas in de herfst, of in een eerdere periode, maar dan later op de avond.

Welke film zie jij graag?

Heb je een leuk idee voor een film of andere suggesties? Dan kun je contact op nemen met de werkgroep film via film@inSchuytgraaf.nl.


Locatie

MFC De Omnibus
Pallas Atheneplein 2
6846 XA Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen