Inschrijving Zonnepark Schuytgraaf geopend

3 mei 2019Rijn en IJssel Energiecoöperatie is bezig met de realisatie van een nieuw energieproject: Zonnepark Schuytgraaf. Er worden 295 panelen plaatsen op het dak van de gebouw op het sportpark Schuytgraaf waar onder andere Arnhemse Boys Schuytgraaf en Everyday Fit zijn gevestigd. Hiervoor is een overeenkomst gesloten met de eigenaar van sportpark Schuytgraaf, de Gemeente Arnhem. Naar verwachting wordt het eerste paneel nog v­oor de zomer van 2019 gelegd.

Je wordt lid van de Coöperatie

Als deelnemer krijgt men per ‘gekocht’ paneel 15 jaar lang de energiebelasting terug over de hoeveelheid kWh die met je panelen is opgewekt. Dit voordeel wordt door de energieleverancier verrekent met de jaarafrekening en zorgt gedurende de looptijd voor een verwacht rendement van zo’n 7% op de investering.
De deelnemer wordt automatisch (na inleg ledenkapitaal) lid van de Coöperatie bij deelname. De Coöperatie regelen de administratieve afhandeling met betrekking tot de opwekking.

Postcoderoos-regeling

Dit project wordt gerealiseerd middels een zogeheten postcoderoos-regeling. Deelnemers aan een postcoderoos-regeling investeren gezamenlijk in een zonneproject in de buurt (omliggende postcodes, oftewel ‘de roos’) door het kopen van zonnepanelen. Op deze manier kan men zonnepanelen kopen, ook als het eigen dak niet geschikt is of wanneer de deelnemer gehuurd woont.

Iedereen woonachtig in de postcodegebieden: 6661, 6665, 6843, 6844, 6846 en 6862 kan deelnemen aan Zonnepark Schuytgraaf.

Door deel te nemen aan zonnepark Schuytgraaf steunt de deelnemer de Coöperatie. Dankzij deze steun kunnen meer lokale en duurzame energieprojecten gestart worden.

Meer weten over de achtergrond van dit project; het rendement, de voorwaarden en wat dit voor jou kan betekenen? Bekijk dan hier de brochure of neem contact op via: 085 – 40 11 762.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen