Initiatieven van buurtbewoners met adoptie stukken groen

14 juli 2020Een tijdje terug is een stukje “snippergroen” aan de Maneschijn geadopteerd door buurtbewoners. Er is daar gewerkt om dat plekje en daarmee de buurt mooier te maken.

Verbeteringen aan de Maneschijn

Na een initiatief van een bewoner is er een ontwerp ingediend bij de gemeente voor de Maneschijn. Samen met de Buurtconciërge zijn de planten, Bokashi en paal en draad aangebracht. Er is ook rekening gehouden op de Maneschijn voor een betere leefomgeving voor mens en dier. Vlinders, hommels en bijen kunnen er goed toeven. Inmiddels staan de meeste planten in bloei. Een voorbeeld van een initiatief waarmee een wijk verbeterd kan worden.

Meerdere initiatieven

Zo zijn er meerdere stukken groen in Schuytgraaf, die door buurtbewoners geadopteerd werden. Een ander initiatief is dat van de bewoners aan de Laan van de Bevrijding. Samen hebben ze een hek gevlochten van wilgen uit de achtertuin. Henry Oost,  buurtconciërge van Dolmans Landscaping in Arnhem-Zuid, werkt vaak samen met de buurtbewoners. Het gaat niet alleen om het aanleggen en daarmee verfraaien. Daarna zorgen de initiatiefnemers uit de buurt voor het onderhoud van ‘hun’ stuk groen.

Burgerinitiatieven

Of het nu gaat om een woonblok en een klein stukje groen, de gemeente Arnhem zal zeker de burgerinitiatieven voor een betere leefomgeving en burgerparticipatie serieus nemen. Wil je ook iets doen aan het openbaar groen? Neem dan contact op met de Buurtconciërge via dit e-mailadres. Hij kan vertellen welke weg bewandeld moet worden. Je kunt ook zelf informeren bij de gemeente Arnhem.
foto: Henry Oost, buurtconciërge

Locatie

Maneschijn, Schuytgraaf, Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen