Informatieavond goed bezocht

21 september 2016Op 20 september vond er weer een periodieke Informatieavond van de gemeente Arnhem plaats in de Buitenplaats. Tijdens deze avond heeft de gemeente in het inmiddels bekende ‘rondje langs de velden’ de aanwezige bewoners meegenomen langs de ontwikkelingen in Schuytgraaf. 

Aan de zuid zijde van onze wijk zijn de eerste activiteiten zichtbaar van veld 22a en 22b (Buurt aan de weide). Ook worden de eerste schetsen getoond van veld 3, geheel aan de noord, noord-oost kant van Schuytgraaf. Dit wordt een duurzame wijk (zie ook eerder artikel over ecowijk De Kiem). De eerste bouwactiviteiten zijn ook zichtbaar bij De Eilanden.  Op het Noordereiland zijn bijna alle kavels aan de zijde van de plas verkocht en op het Zuidereiland start binnenkort de verkoop. Aan de Schuytse Laakoever worden appartementen in 7 lagen gebouwd. De verkoop hiervan start eind dit jaar. De ontwikkelaar van het horecapaviljoen heeft de exploitatie nog niet rond waardoor daar nog niet bekend is wanneer gestart kan worden met de bouw.

Centrum Schuytgraaf

In het centrum van de wijk vordert de bouw van het winkelcentrum gestaag. De opening staat voor het voorjaar 2017 in de planning. Een van de woningbouwprojecten in het centrum (Weteringseveld) is in aanbouw. Voor het project Helenastraat, de vrije kavels in een rij, is nog weinig interesse. Het gezondheidscentrum is voor de zomer al in gebruik genomen en onlangs officieel geopend. En zoals je eerder op deze site hebt kunnen lezen, is vorige week het Park Schuytgraaf geopend.
De bouw van de Arnhem International School loopt voorspoedig. De school is naar verwachting eind dit jaar gereed. Ook wordt er kort iets verteld over de ontwikkeling van woningen net ten noorden van de internationale school.

Openbare ruimte

In de openbare ruimte zijn weer diverse fietspaden gerealiseerd, een nieuwe brug, en ontmoetingsplekken. Bijzonder opvallend zijn de diverse kunstwerken, zoals bij de rotondes. Duidelijke ‘landmarks’ en een mooi eerste contact met onze wijk.

Vragen van bewoners

Vanuit de bezoekers komen onder andere vragen over de plaatsing van de ondergrondse afvalcontainers, die in sommige wijken nog geplaatst moeten worden, en of er bij de gemeente plannen zijn voor een speciale snelfietsroute naar het centrum. Een nieuwe brug over de Rijn is vooralsnog veel te kostbaar. Ook zijn er vragen over de toekomstige bevoorrading van de winkels in het nieuwe winkelcentrum. Bevoorrading kan ook in de nachtelijk uren plaats vinden, maar de vrachtwagens rijden het pand binnen en de deuren gaan dicht.

inSchuytgraaf

Ook wij van inSchuytgraaf waren aanwezig om de nieuwe website inSchuytgraaf te presenteren en meer te vertellen over de achtergrond. De werkgroep Schuytgraaf Schoon wordt nog eens belicht. Eens in de 3 maanden ruimen ca. 35 vrijwilligers afval op in Schuytgraaf.  En de werkgroep Huiskamer van Schuytgraaf, een ontmoetingsplek voor, met en door bewoners, doet de oproep om de inloopavond te bezoeken op 27 september (zie ook de wijkagenda). De eerstvolgende activiteit in onze wijk is Buurtendag, aanstaande zaterdag 24 september bij Omnibus. We zien en spreken je er graag.

De presentatie van de gemeente is te downloaden door op onderstaande slide te klikken:

ontdek-schuytgraaf

 


Locatie

De Buitenplaats


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen