Illegaal vuurwerk aangetroffen op kamer van 11-jarige

14 december 2021De politie van Arnhem-Zuid heeft na een melding illegaal vuurwerk aangetroffen op de kamer van een 11-jarige jongen.  Zijn moeder had het ontdekt en maakte hiervan een melding. De politie heeft het vuurwerk in beslag genomen.

Onderzoek

Na onderzoek bleek dat de zoon het vuurwerk van een ander 11-jarig jongetje had gekregen. Bij hem werden meerdere cobra’s en nitraten aangetroffen. Vervolgens werd bij weer een ander 11-jarig jongetje ook zwaar vuurwerk aangetroffen. Het onderzoek bracht de agenten uiteindelijk bij een adres waar een 19-jarige man woonachtig is. Hij is aangemerkt als verdachte. Ook bij deze man is zwaar vuurwerk aangetroffen en is zijn telefoon in beslag genomen.

Totale opbrengst

De totale opbrengst van het in beslag genomen vuurwerk:

  • 295 nitraten
  • 11 shells
  • 13 cobra’s
  • 10 vlinders
  • 2 vuurwerk potten

Gevaar

Illegaal vuurwerk is over het algemeen gevaarlijker is dan legaal vuurwerk. Het is niet voor niets in Nederland verboden. Daarnaast zit er ook op bezit van vuurwerk bewust een leeftijdsgrens. Dit jaar is er ook een algeheel vuurwerkverbod. De verdachte jongens hebben meerdere verboden overtreden. Bovendien zijn ze te jong om de gevaren van bezit en gebruik van vuurwerk in te zien. Met dat wat de jongens op hun kamer hadden had hun kamer of het hele huis kunnen ontploffen of in brand kunnen gaan. De jeugdagent van Arnhem-Zuid is betrokken bij deze zaak gezien de leeftijd van de verdachten. Over hun straf kan nog niets gezegd worden, maar wellicht zal Bureau Halt erbij betrokken worden.

Vuurwerkoverlast

Alle vier de adressen waar vuurwerk werd aangetroffen zijn in Schuytgraaf gelegen. Uit de wijk  ontvangt de politie ook veel vuurwerkoverlast meldingen. Heb jij een vermoeden van illegaal vuurwerk? Meldt dit dan bij de politie om gevaarlijke situaties te voorkomen. Bel dan 0900-8844, of stuur de politie een bericht via één van de sociale media. Je kan ook anoniem een melding doen via 0800-7000.

 

informatie en foto: politie Arnhem-Zuid


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen