IJspret in Schuytgraaf

12 februari 2021Nu er eindelijk weer een echte winter is willen vele mensen ervan genieten. Het water is enigszins bevroren en de schaatsen worden ondergebonden. De kanovijver is vol met schaatsende ouders met kinderen. Op sommige plekken spelen jongeren ijshockey. Kinderen zetten zich met hun sleetjes van de kant af om met een enorme vaart het ijs op te gaan. En als het rustiger is gaan ook de snellere schaatsers baantjes rijden. Een prachtig gezicht en heerlijk genieten van de vrijheid en buitenlucht in deze tijd.

Tips om veilig te schaatsen

Schaatsen op natuurijs is overal en altijd op eigen risico. Schaats niet alleen en gebruik je gezond verstand. Ben je wel alleen ga dan naar een plek waar ook anderen schaatsen. Zorg wel dat je de afstand van anderhalve meter in de gaten houdt. Kom je in een wak onder ijs, ga dan naar het licht. Adem niet in met teugen. En op het ijs rol naar het sterke ijs, liefst waar je vandaan kwam. Vermijd bruggen, want daaronder is het ijs zwak. Met deze tips kun je op een redelijk veilige manier genieten. Via deze link kun je vinden waar de goede schaatsplekken zijn.

IJsongevallen in Schuytgraaf

Donderdagmiddag 11 februari is er rond 16:00 uur iemand te water geraakt nabij de Minervasingel. Gelukkig kon deze persoon zelf uit het water kruipen. Op 12 februari werd er een ambulance opgeroepen voor een man die op het ijs op de kanovijver gevallen was. Hij werd geholpen door omstanders. Uiteindelijk is hij met hechtingen naar huis gegaan. Zo zijn er meerdere ongevallen geweest, maar gelukkig had de ijspret de overhand.

Tot slot, genieten maar

Er is een schaatsbaan in onze wijk, die, afhankelijk van de kwaliteit van het ijs, geopend is. Op de facebookpagina van IJsbaan Schuytgraaf is meer informatie te vinden over de openingstijden. Tot slot de waarschuwing vooral voorzichtig te zijn. Maar, geniet zolang het kan! De voorspelling is dat het pas na het weekend gaat dooien.


Locatie

Kanovijver Schuytgraaf

www.inschuytgraaf.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen