IJsbaan Schuygraaf gaat met eigen clubhuis de winter in

30 november 2018Op de ijsbaan in Schuytgraaf staat sinds kort een portacabin. Dat is het nieuwe clubgebouw van IJsbaan Schuytgraaf. Twee weken geleden werd het gebouw in twee delen door een vrachtwagen met een kraan op zijn plek gezet.

In het gebouw, dat nog moet worden ingericht, komt een entree- en koek & zopie loket. De vrijwilligers zitten er straks dus wat comfortabeler bij. Verder wordt het gebouw gebruikt voor EHBO en om spullen neer te leggen bedoeld voor de schaats- en skeelerlessen, zoals pionnen en hockeysticks.

“We hebben zin in de winter. De eerste natuurijsvergadering met alle vrijwilligers hebben we alweer gehad. De bedoeling is dat we straks ook kunnen vergaderen in het gebouw, maar eerst moet we het nog inrichten en wat sfeer erin maken”, aldus Marcel van der Burgh, voorzitter van STG Rijn IJssel.

Eerste marathon op natuurijs in Schuytgraaf

Van der Burgh heeft nog een nieuwtje te melden. De ijsbaan is gekeurd door de KNSB. Dat betekent, als alles goed gaat, dat de eerste natuurijsmarathon in Arnhem Zuid komt deze winter. Dat zal het schaatsen een enorme boost geven, verwacht Van der Burgh.

De eerste algemene ledenvergadering zal nog in het clubgebouw van de Arnhemse Boys zijn op maandag 10 december om 20.00 uur. Van der  Burgh roept op: “We hebben nog vrijwilligers nodig voor de ijsbaan als het gaat vriezen, dus meld je aan.”

Familieschaatsen

Nu al gezellig schaatsen met het hele gezin? Dat kan! Op de overdekte ijsbaan in Nijmegen wordt iedere zaterdag van 17.30 – 18.45 uur familieschaatsen georganiseerd. Op elk niveau wordt les gegeven. Iedereen kan aanhaken voor een proefles.

Meer info en contact via facebook.

 

 


Locatie

Sportpark Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen