Ideeënmakelaars willen burgerinitiatieven stimuleren en ondersteunen

15 januari 2020Ideeënmakelaars is een burgerinitiatief dat financieel ondersteund wordt vanuit het Fonds Burgerparticipatie. Het is een gratis dienst voor burgers van Arnhem om hun ideeën in te zetten om de stad o.a. mooier, leuker, gezelliger en duurzamer te maken. Het doel is om met die nieuwe burgerinitiatieven betere en leukere wijken te realiseren. Schuytgraaf is ook een wijk waar dat mogelijk is. Tegelijkertijd biedt het mensen met een maatschappelijk- of cultureel idee de kans om dit uit te werken en te realiseren. Ook voor 2020 is daar ruimte voor.

Geboden diensten

Het team van Ideeënmakelaars is nu compleet met drie medewerkers. Zij kunnen breed met de burgers mee denken. Zij kunnen hen helpen met contacten met organisaties of inwoners met soortgelijke initiatieven. Daarnaast kunnen zij ook mogelijkheden en middelen vinden. Gezamenlijk wordt er vanuit het team veel ervaring geboden op het gebied van theater, taalondersteuning en cultureel vlak. Er is een groot netwerk in Arnhem opgebouwd met allerlei instellingen en organisaties. Daarnaast zijn er contacten met o.a. de gemeente, serviceclubs en scholen.

Eerdere Initiatieven

In de afgelopen periode zijn rond de 100 Arnhemmers met advies, begeleiding en creatieve tips bijgestaan. Niet alle ideeën konden gerealiseerd worden of veranderden gaandeweg. Toch zijn er sinds de start ook projecten gerealiseerd, zoals duurzame initiatieven, betere faciliteiten, muziekavonden en meer… Er werd zo ook meegedacht met burgers die hun buurten groener en duurzamer wilden maken. Daarnaast werd er meegeholpen bij de realisatie van sociale woonvormen waar ouderen en jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Eveneens werd er meegewerkt aan bijvoorbeeld sportvoorzieningen in de wijk voor jongeren.

Contact

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Ideeënmakelaars Arnhem:
Mobiel: 06-81 18 52 34
Mail: info@ideeenmakelaarsarnhem.nl
Of kijk op de website: www.ideeenmakelaarsarnhem.nl

Locatie

Schuytgraaf


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen