Iconisch aardvarken naar Schuytgraaf?

23 december 2019Als het aan bewoner Mia Bouwman ligt, wordt het iconische aardvarken verplaatst van de Arnhemse binnenstad naar Schuytgraaf. Het aardvarken moet verdwijnen van de huidige plek omdat daar woningen gebouwd moeten worden.

Archeologisch park

Via de groep bewoners Schuytgraaf op Facebook deed Mia haar oproep om het aardvarken te verplaatsen naar Schuytgraaf. ‘Ik vind het een supergaaf ding’ schrijft ze in haar bericht. Ze krijgt veel steun uit de wijk. Zo schrijft Roy van Mechelen dat er wel wat meer cultuur naar Schuytgraaf mag komen. Ook worden er door bewoners al locaties geopperd. De meest genoemde locatie is het archeologisch park, tussen station Arnhem Zuid en Winkelcentrum Schuytgraaf.

Burger’s Zoo

De gemeente Arnhem kreeg het zogenaamde Feestaardvarken in 2013 van Burger’s Zoo ter ere van zijn 100-jarige bestaan. Het is een kunstwerk van Florentijn Hofman. Het aardvarken ligt sinds 2013 in het Bartokpark, tegenover Rozet en groeide snel uit tot een icoon.

Saksen Weimar

Dat het aardvarken geliefd is in de stad blijkt wel uit de vele interesse voor het 150.000 kilo wegende gevaarte. Naast bewoners uit Schuytgraaf azen meerdere wijken op het iconische beeld. Volgens een enquête gehouden door de Gelderlander stemden de meeste mensen op de voormalige Saksen Weimar kazerne als nieuw thuis voor het aardvarken. Maar Mia Bouwman en andere bewoners laten het daar niet bij zitten.


Locatie

Archeologisch Park


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen