Hoogwater bij bouwplaats naast het gezondheidscentrum

1 februari 2019Het is veel automobilisten die parkeren rondom de Omnibus al opgevallen, het hoge water in wadi’s (een geul om regenwater in op te kunnen vangen).

Parkeerplaatsen

Bij de parkeerplekken grenzend aan de bouwplaats naast het medisch centrum Schuytgraaf is goed te zien waar dit water vandaan komt. Een grote buis komt door de omheining van de bouwplaats heen en pompt het water in de wadi. Deze wadi is zo vol dat het ook over de naastgelegen Ovidiuslaan begint te stromen.

Waterleiding

Op Facebook en bij de schooljeugd doen verhalen de ronde dat er een waterleiding geraakt zou zijn. Een medewerker van bouwbedrijf van der Kolk verteld dat al dit opgepompte water grondwater is. Het water wordt uit de bouwput weggepompt en afgevoerd via buizen die het water lozen in de wadi’s en putten. Doordat het bouwoppervlak zo groot is, moet er ook veel grondwater weggepompt worden. Er is dus geen waterleiding¬† geraakt al dus deze medewerker van van der Kolk.
Momenteel houdt van der Kolk de situatie bij de parkeerplaatsen extra goed in de gaten om te zorgen dat er geen overlast of gevaarlijke situaties ontstaan door het grondwater.


Locatie

Ovidiuslaan

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen