Hoogtste punt bereikt nieuwbouw Lorentz Lyceum

21 december 2019Het was een gedenkwaardig moment voor het Lorentz Lyceum op vrijdag 20 december 2019. De bouwers hebben namelijk het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt. Dit gedenkwaardige moment kreeg ook de nodige aandacht met daarin ook een rol voor de leerlingen.

Grafisch kunstenaar Escher

De leerlingen van het Lorentz Lyceum zijn met een rode Engelse dubbeldekker naar de nieuwbouw gereden. Ze hebben een Escher-piek op een kerstboom in hun nieuwe schoolgebouw geplaatst. Het was een symbolische handeling, met daarin een belangrijke rol voor oud-leerling en kunstenaar M.C. Escher.

Nieuwe Locatie in Elderveld

In de zomer van 2020 verhuist het Lorentz Lyceum naar een nieuwe locatie in de Arnhemse wijk Elderveld. Het nieuwe gebouw is tussen de Oegstgeeststraat en het treinstation Arnhem Zuid gelegen, vlakbij Rivers International School. Het Lorentz ligt daarmee tegen de wijk Schuytgraaf aan. Het huidige schoolgebouw staat aan de Groningensingel. Daar zal dit schooljaar nog les gegeven worden. Vanaf september 2020 zullen de leerlingen echter onderwijs volgen op de nieuwe locatie.

Internationaal georiënteerd

Het Lorentz Lyceum is een internationaal georiënteerde school. Het is zowel voor tweetalig – als voor Nederlandstalig onderwijs. Het gaat om de niveau’s havo, vwo en gymnasium. Daarnaast heeft de school een afdeling voor hoogbegaafden (OPUS). De internationale school in Arnhem, Rivers International School Arnhem, maakt ook onderdeel uit van het Lorentz Lyceum. Met hun toekomstige ligging zullen ze nog beter met elkaar kunnen samenwerken.

 

 


Locatie

Lorentz Lyceum nieuwbouw

m.blomjous@quadraam.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen