Hoogstambrigade Schuytgraaf weer aan het werk

2 november 2016Het snoei seizoen gaat weer beginnen. Dat betekent dat onze Schuytgraafse Hoogstambrigade weer aan het werk gaat! De komende maanden (november – maart) zijn zij door de hele wijk te vinden om de fruitbomen te snoeien.

Hoogstambrigade

De Hoogstambrigade Schuytgraaf bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die zich al jaren inzet om de fruitbomen in de openbare ruimte te snoeien. Zij worden ondersteund door Landschapsbeheer Gelderland en door de gemeente Arnhem.

Wijkbewoners die interesse hebben in fruitbomen en het onderhoud daarvan, kunnen altijd een keer meelopen met een van de (snoei) activiteiten van de brigade. Tijdens deze activiteiten kom je veel te weten over het onderhoud van fruitbomen en daarnaast help je mee aan het mooi houden van onze wijk! De Hoogstambrigade wil de komende tijd ook meer omwonenden van de boomgaarden betrekken bij het onderhoud van ‘hun’ boomgaard.

Snoeien

Fruitbomen vragen om intensief en jaarlijks onderhoud. Dit is nodig om de boom gezond te houden en te zorgen dat de boom vruchten blijft dragen. Dit onderhoud is vrij intensief en kostbaar waardoor het niet door de gemeente wordt uitgevoerd maar door de vrijwilligers van de Hoogstambrigade.

Op zaterdag 12 november vindt de eerste snoei activiteit plaats bij De Buitenplaats. Op 26 november gaat de brigade aan de slag in de boomgaard aan de Smidsveste. In 2017 zijn de Speelgaard en het Fruitbos aan de beurt. Meer informatie over deze activiteiten is te vinden in de Wijkagenda.

Meer fruitbomen

Er komen nog nieuwe boomgaarden bij in Schuytgraaf. Zo start de gemeente in 2017 met de aanleg van een nieuwe boomgaard langs de Metamorfosenalee ter hoogte van De Waarden. In het Fruitbos worden in de toekomst nog nieuwe fruitbomen aangeplant.  Over deze plannen volgt later meer informatie.

Door het toenemende aantal fruitbomen in de wijk, kan de brigade altijd nog hulp gebruiken. Wil je ook een keer mee met de brigade? Geef je dan op. Meer informatie over de Hoogstambrigade is te vinden op de pagina van de Hoogstambrigade.


Locatie

Locatie nieuwe boomgaard


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen