Hondenlosloopplaatsen Schuytgraaf vastgesteld

24 april 2022Zoals eerder gemeld heeft de gemeente Arnhem naar aanleiding van een verzoek uit de buurt onderzocht of er ook in Schuytgraaf hondenlosloopplekken kunnen worden aangewezen. Het College van Burgemeester en Wethouders van Arnhem heeft nu besloten op welke twee plekken honden vrij mogen rondlopen.

 

Locaties

In de Vierkrant heeft een oproep gestaan om mee te denken over de inrichting van een aantal losloopplaatsen voor honden in onze wijk. Een aantal bewoners heeft vervolgens samen met een ambtelijke vertegenwoordiging van de gemeente een voorstel gedaan voor een aantal locaties. Dit voorstel heeft in de Vierkrant gestaan met de uitnodiging hierop te reageren. Vanuit de wijk zijn in totaal 26 reacties binnengekomen. Na zorgvuldige afwegingen is voorgesteld het Lindelaantje en de Abelenlaan aan te wijzen als hondenlosloopgebied. Voor deze twee locaties was het meeste draagvlak en de minste weerstand. Het Lindenlaantje ligt centraal in de wijk en is gedeeltelijk al afgeschermd, de Abelenlaan is goed toegankelijk voor het noordelijke deel van de wijk. Voor hondeneigenaren in het zuidelijk deel van Schuytgraaf zijn de voorzieningen in park Lingezegen op loopafstand.

 

Bordjes

Inmiddels zijn er bij de losloopplaatsen bordjes geplaatst. Buiten deze gebieden is het dus niet toegestaan de hond los te laten lopen. Binnen de gebieden geldt net als elders een opruimplicht voor hondenpoep. Ook mogen andere gebruikers geen last ondervinden van honden.

 

Click on this link to read the article in English.


Locatie

Lindelaantje en de Abelenlaan
(Locatie, zie tweede foto bovenaan artikel)
Schuytgraaf


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen