Hondenlosloopplaats in Schuytgraaf

26 november 2021Op initiatief van een bewoner van onze wijk is in de vorige editie van de Vierkrant een oproep gedaan om met de Gemeente Arnhem mee te denken over extra hondenlosloopplekken in Schuytgraaf.

Op deze oproep reageerde verschillende wijkgenoten. Er zijn meerdere overleggen geweest waarbij o.a. onderstaande randvoorwaarden zijn meegenomen:

  • Niet op een voor het publiek toegankelijke en kennelijk als zodanig ingerichte kinderspeelplaats, zandbak of speelweide;
  • Niet in natuurgebieden, ecologische zones, of ander gebieden met broed- of rustplaatsen voor vogels en/of grazers
  • Ook hier geldt de opruimplicht van hondenpoep

 

Losloopplek(ken)

Daarnaast vindt de Gemeente dat de losloopplek(ken) op een redelijke afstand van woningen/tuinen moeten liggen en geschikt moeten zijn voor rennende en spelende honden. Uiteraard is van belang dat er voldoende draagvlak is in de buurt van de losloopplek(ken). De werkgroep is zo samen met de gemeente op twee locaties uitgekomen die geschikt kunnen zijn met nog twee alternatieve plekken. Zie foto bovenaan dit artikel.

 

Geef uw mening

De werkgroep is benieuwd naar wat u van dit voorstel vindt. U kunt t/m 15 januari 2022 reageren via hond@arnhem.nl. Uiteindelijk zal het College van B&W beslissen welke locatie(s) als hondenlosloopgebied(en) ingericht word(t)en. Daarin wordt uw mening meegewogen.

We zijn benieuwd naar uw mening!

Werkgroep Hondenlosloopplaats Schuytgraaf.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen