Hond gered uit brandende woning aan Tolgaarderwaard

23 juni 2022Schuytgraaf werd deze donderdagmiddag opgeschikt door een grote hoeveelheid sirenes. De reden hiervan was een uitslaande brand in een woning aan de Tolgaarderwaard.

Dierenambulance

Door een nog onbekende oorzaak heeft er een ontploffing plaats gevonden in een tussenwoning aan de Tolgaarderwaard. Dit veroorzaakte een flinke uitslaande brand. Bij de redding van een hond uit de brandende woning raakte een man lichtgewond. Hoewel de man ter plekke behandeld kon worden door het ambulancepersoneel, is de hond meegenomen door de dierenambulance.

Brandweer Gelderland-Midden

De brandweer Gelderland-Midden werd om vijf over half twee gealarmeerd. Direct na de uitbraak van de brand. Vervolgens is de brandweer meteen uitgerukt met drie tankautospuiten. Daarnaast kreeg ze assistentie vanuit de korpsen van Elst en Heteren. Ook zijn er met spoed twee ambulances vertrokken. Een tijdlang werden zowel de Minervasingel en de Tolgaarderwaard afgesloten voor verkeer en publiek. Zo konden de hulpdiensten hun werk goed uitoefenen. Gelukkig kreeg de brandweer het vuur in bedwang. Eén woning is in ieder geval onbewoonbaar verklaard. De schade aan de aanliggende huizen is nog niet bekend.


Locatie

Tolgaarderwaard
Schuytgraaf
Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen