Hennepkwekerij aangetroffen boven winkelcentrum

29 november 2018Boven het winkelcentrum is een hennepkwekerij aangetroffen. Deze is laat in de avond ontruimd, waardoor er (geluids)overlast was bij buurtbewoners.

Winkelcentrum

In een appartement boven het winkelcentrum is gisteravond een hennepkwekerij aangetroffen door de politie. Deze kwekerij is die zelfde avond nog ontruimd. Voor het kweken van een hennepkwekerij wordt vaak door de kwekers illegaal stroom gebruikt. De stroom die daarbij illegaal wordt afgetapt gebruiken ze om de planten te laten groeien.

Overlast

Bij het ontruimen van de kwekerij was veel overlast. Volgens sommige bewoners had dat te maken met dat spullen van twee hoog naar beneden werden gegooid. Hier werd ook over geklaagd op het Instagram bericht dat de wijkagent op zijn account had geplaatst. Daarnaast zei iemand het ook raar te vinden dat het niet de volgende dag, maar die zelfde avond nog werd ontruimd. Op de reacties geeft de wijkagent ook aan dat ze het ontmantelen van een hennepkwekerij graag overdag willen doen en niet zo laat in de nacht. Bij het ontmantelen van de hennepkwekerij is een verdachte aangehouden.

Woningbouwvereniging Portaal

Het appartement waar de kwekerij was aangetroffen hoorde bij een woningbouwvereniging, Portaal, die de appartementen boven het winkelcentrum in bezit heeft.

Brandgevaar

Het kweken van hennep brengt gevaren met zich mee. Door het illegaal aftappen van stroom is de kans op brand groot. De verdachte heeft hierbij zichzelf en omwonende in gevaar gebracht.

Foto: instagram wijkagentschuytgraaf


Locatie

Fortunastraat

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen