Help om toekomstbeeld Arnhem mee te bepalen

17 september 2020Deze week lanceert de gemeente Arnhem de koerswijzer. Dit is een online stemwijzer. U kunt daarmee als Arnhemmer aan de hand van stellingen laten weten hoe u denkt over uitdagingen waar de stad voor staat. Na het invullen van de stemwijzer krijgt u een mogelijk toekomstbeeld van Arnhem in 2040 te zien dat gebaseerd is op uw keuzen.

Omgevingsvisie

De gemeente Arnhem is begonnen met de voorbereidingen van de invoering van de Omgevingswet. Daarvoor is ze aan de slag gegaan met de Omgevingsvisie. Daarin staat in grote lijnen hoe de leefomgeving in Arnhem er in 2040 uit gaat zien.
Er komen hier veel aspecten in. Zoals voldoende woningen voor iedereen, het
groen in de stad, de klimaatverandering, de bereikbaarheid en gezondheid. Er zijn echter ook veel beperkingen. Er is bijvoorbeeld niet voldoende ruimte voor die woningen. Hoe Arnhem in de toekomst omgaat met deze uitdagingen, staat straks in de Omgevingsvisie. De keuzen die gemaakt worden, bepalen hoe de stad er in 2040 uit komt te zien.

Koersdocument

De Omgevingsvisie moet nog samengesteld worden. Dat wordt gedaan door middel van communicatie met de inwoners van de stad. Het zogenaamde koersdocument staat hier aan de basis. Het laat zien waar Arnhem als stad vandaan komt. Daarnaast ook welke uitdagingen Arnhem te wachten staan. Ook tijdens de ‘Week van de Stad’ van 4 – 14 november zal de gemeente Arnhem gesprekken en activiteiten organiseren. Afhankelijk van eventuele coronamaatregelen zal dat in grotere of kleine groepen zijn. De gemeente werkt samen met bureau Ruimtekoers aan de invulling van het programma.

Wat gebeurt er met de inbreng van inwoners?

De resultaten van de Koerswijzer en van alle gesprekken komen mee als advies in de
Omgevingsvisie. Die worden aangeboden aan de gemeenteraad en het college, die erover gaan besluiten. In deze fase is inspraak natuurlijk ook mogelijk.
Dus: benieuwd hoe Arnhem en dus ook Schuytgraaf in 2040 eruit ziet? Vul dan de vragenlijst in op deze site. Dat kan tot 1 oktober.

Locatie

Stadhuis, Koningstraat 38, Arnhem

https://www.arnhem.nl/Inwoners


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen