Groot onderhoud in Centrumbos Schuytgraaf

4 oktober 2018In de komende winter voer de gemeente Arnhem groot onderhoud uit in het Centrumbos in Schuytgraaf. Bij groot onderhoud kijkt de gemeente naar ecologische, landschappelijke, recreatieve aantrekkelijkheid van het parkbos en de vitaliteit van de bomen.

Waarom dunnen?

Het Centrumbos – gelegen tussen de kanovijver en de buurt Bloesemgaerd – is circa twaalf jaar geleden aangeplant. De bomen en struiken zijn in de loop der jaren zo dicht gegroeid dat ze elkaars groei beperken. Daarom gaat de gemeente waar nodig ‘dunnen’, het verwijderen van bomen en struiken. Dit is nodig om:

  • te zorgen dat de bomen onderling meer ruimte krijgen, daardoor beter kunnen uitgroeien en oud kunnen worden;
  • variatie in de beplanting te bevorderen.

Uitnodiging

De gemeente Arnhem gaat niet zomaar aan de slag in het Centrumbos. De gemeente betrekt graag bewoners vooraf en nodigt daarom bewoners uit voor een rondgang op vrijdag 12 oktober. De rondgang start om 09.00 uur bij het centrale grasveld achter MFC De Salamander. Je bent van harte welkom aan te sluiten, ook als je verder weg in Schuytgraaf woont!

Inventarisatie voor het onderhoud

Onlangs heeft de gemeente al in een deel van het bos een inventarisatie gedaan en bomen gemarkeerd die verwijderd worden. De gemeente ligt deze keuze graag aan bewoners toe tijdens de rondgang. Ook is de gemeente benieuwd naar de mening van bewoners. Voor een ander deel van het bos heeft de gemeente nog geen bomen gemarkeerd. De gemeente gaat graag in gesprek met bewoners over de gemeentelijke voorstellen voor het onderhoud. Dit gesprek is input voor de verdere uitvoering van het onderhoud.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Milly Kors, Stadsdeelmanager Wijkonderhoud Zuidwest. Zij is bereikbaar via milly.kors@arnhem.nl


Locatie

Centrumbos Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen