Gratis strooizout voor inwoners Arnhem

29 november 2019Ook in het winterseizoen van 2019-2020 stelt de gemeente Arnhem gratis strooizout beschikbaar voor Arnhemse inwoners. Het strooizout kan afgehaald worden op één van de twee afvalbrengstations. Neem een emmer en je afvalpas mee!

Waarvoor is strooizout nodig

Strooizout wordt sowieso gebruikt om wegen sneeuw en ijsvrij te krijgen. In geval van huishoudens wordt het op kleinere schaal gebruikt. Dan kan men strooizout op de stoep of straat voor het huis strooien als het sneeuwt of vriest.

Het afvalbrengstation

Op elk afvalbrengstation staat een grote bak waaruit zout kan worden geschept. Voor de bewoners van Schuytgraaf heeft het afvalbrengstation in Arnhem-Zuid aan De Overmaat 17 de beste ligging. Die in Arnhem-Noord ligt aan de Breijerinckweg 9a. Beide afvalbrengstations zijn open van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Er kan zout afgehaald worden zolang de voorraad strekt, of tot uiterlijk 1 april 2020.

Strooitips

Strooien is vooral nodig wanneer er over een stoep of straat gelopen of gereden wordt. Het is het beste om preventief te strooien, voordat het al glad is. Als er sneeuw ligt, dan eerst de sneeuw verwijderen. Mocht de sneeuw al vastgevroren zijn dan werkt bestrooien met een mix van zout en zand het best, zodat meer grip gekregen kan worden.


Locatie

Afvalbrengstation
De Overmaat 17
6831 AE Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen