Gratis mezenkast tegen de eikenprocessierups

1 juli 2019We hebben er last van en ze zijn met vele: de eikenprocessierups. Nu de winter voorbij is ontpoppen de eikenprocessierupsen massaal. Het gevolg is dat je er last van krijgt als de rups met jouw huid in aanraking komt. Maar wat kun je er eigenlijk tegen doen?

Gemeente Arnhem

De gemeente Arnhem krijgt steeds meer meldingen over de eikenprocessierups. Door de vele meldingen die worden gedaan kan de gemeente er niet snel op reageren. Ook in Schuytgraaf zijn op diverse plaatsen signaleringen van de rups gedaan.

De gevaren van een eikenprocessierups

De eikenprocessierups kan erg gevaarlijk worden voor de mens. De rups schiet, als die zich bedreigd voelt, 0,2 tot 0,3 mm lange haakjes af die in je huid, ogen of luchtwegen terecht kunnen komen. De jeuk die je voelt als je in aanraking bent gekomen met een eikenprocessierups, worden veroorzaakt door de stof die van de haakjes afkomt. Hiervan kun je zwellingen, rode ogen, jeuk en een huiduitslag krijgen die lijkt op een allergie.

Gratis mezenkast

Eikenprocessierupsen worden gegeten door vogels, maar vooral mezen zijn dol op deze rups. Om deze rupsen tegen te gaan, zodat we er volgend minder last van hebben, geeft de gemeente Arnhem gratis mezenkasten weg. De gratis mezenkasten kun je aanvragen door een mail te sturen naar rups@arnhem.nl te sturen. Wees er wel snel bij, want op = op! Als je een kast hebt aangevraagd wordt deze het komend najaar geleverd.

Kaart van de eikenprocessierups in Arnhem

Alle gemelde eikenprocessierupsen bij de gemeente Arnhem kun je zien op de online kaart.

 


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen