Goed zichtbaar op pad

18 december 2014Zoals we in de papieren versie van de Vierkrant al schreven is het belangrijk om verlicht op pad te gaan in deze donkere dagen. Bij de tips die we gaven hebben we wat video’s om duidelijk te maken dat goed zichtbaar zijn niet alleen veilig, maar ook heel leuk kan zijn.

Slecht zichtbaar op de fiets, de ANWB vindt dat maar niets. In dit filmpje laat de ANWB zien hoe slecht een onverlichte fiets te zien is op de weg. Op een ludieke manier zorgen ze ervoor dat de onverlichte fietsers alsnog veilig thuiskomen.

Honden worden beter zichtbaar tijdens de avondwandelingen door deze hippe hondenhalsband met verlichting. Veilig voor de hond en leuk voor de eigenaar!

Het leuke aan dit bijzondere pak is dat door de plaatsing van de verlichting het net lijkt of er een “stickfigure”, een simpel getekend poppetje, over straat loopt. Niet alleen leuk voor Halloween of carnaval, ook heel handig tijdens een avondwandeling. Voor kinderen én volwassen.

Sindskort is er in Brabant tussen Eindhoven en Nuenen een prachtig kunstwerk in de vorm van een fietspad. Omdat Vincent van Gogh in deze omgeving heeft gewoond, heeft kunstenaar Daan Roosengaarde details van het schilderij “De sterrenhemel” verwerkt in een fietspad met glow-in-the-darksteentjes. Het resultaat is prachtig! Zou vast ook heel mooi staan ergens in Schuytgraaf.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen