‘Gevaar op de weg’ staande gehouden door politie Schuytgraaf

7 oktober 2019Een auto is van de weg gehaald door de wijkagent toen deze gevaarlijke acties in het verkeer verrichte. Bij controle bleek dat ook maar goed te zijn.

Aanhouding Duits voertuig

Onderweg naar Schuytgraaf werd de politieagent ingehaald door een Duits voertuig. Deze reed dertig kilometer te hard en haalde de auto van de agent twee keer rechts in. Hij had hiermee wel een ongeluk kunnen veroorzaken. Bij staande houding bleek de bestuurder te rijden met een vals (Duits) kenteken in een geschorst voertuig. Er was zelfs geen verzekering. De wijkagent heeft na overleg met zijn Duitse collega’s de kentekenplaten verwijderd.

Alcohol op in het verkeer

Tijdens de controle rook de bestuurder naar alcohol. De wijkagent besloot hierop een blaastest af te nemen. Deze was positief, maar pakte voor de automobilist negatief uit. Hierop werd hij aangehouden en moest hij mee naar het politiebureau. Daar krijg hij een uitgebreidere alcoholtest. Hij blies 365 ug/l (microgram per liter), terwijl een max van 220 ug/l wettelijk is toegestaan. Hij komt hier niet zomaar mee weg. 

foto: Wijkagenten Schuytgraaf Arnhem


Locatie

0900 - 8844


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen