Geslaagde online PubQuiz met ruim 225 deelnemers

13 mei 2020Op zaterdagavond 9 mei 2020 vond de eerste online pubquiz plaats, georganiseerd door wijkvereniging inSchuytgraaf. Ruim 225 deelnemers hebben eraan deelgenomen via een sessie in Zoom. In de tijd vooraf kregen we hele leuke beelden te zien van allerlei teams en mensen die aan de pubquiz meededen. We zagen ook her en der lekkere hapjes en drankjes. Vrolijke en gespannen gezichten kwamen in beeld.

Uitleg pubquiz

Om 20.00 uur gaf Ilona uit het bestuur uitleg over de werkwijze van de pubquiz via een vooraf opgenomen video. Bij sommigen had het beeld vertraging, maar bij de meesten liep het goed. Op de achtergrond was een helpdesk aanwezig via de mail en kon men via de chat vragen stellen. Bijna iedereen kon tevreden worden gesteld. Na de uitleg kon de quiz beginnen.

De pubquiz

De vragen waren erg divers in verschillende categorieën. Zo kwamen er vragen over algemene kennis aan bod, maar ook over geschiedenis, bloesem en bloemen, muziek en meer. Ook waren er een aantal vragen over de wijk Schuytgraaf. Iedere deelnemer kon zelf zien op welke plek hij/zij stond en op het beeldscherm werden de koplopers van de quiz aangegeven. Al met al best spannend voor een grote groep deelnemers. Bij de meeste vragen gaf Anouk uit de pubquiz werkgroep nog extra informatie. Dus het was nog erg leerzaam en onderhoudend. Er kwamen dan ook heel veel complimenten over de organisatie en uitvoering van de pubquiz.

Lokale Ondernemers

Een groot aantal deelnemers hebben bij lokale ondernemers, speciaal voor de pubquiz, hapjes en drankjes besteld. Mooi om ook de lokale ondernemers hiermee in deze moeilijke tijden extra te kunnen ondersteunen. Ze waren dan ook erg blij met de samenwerking en de extra klandizie.

Prijswinnaars

Het hoogtepunt voor de winnaars was natuurlijk het winnen van een prijs. De top tien winnaars ontvingen de volgende dag thuis een leuke cadeau. Benieuwd naar de scores? Bekijk dan hier de lijst. De winnaars waren dolgelukkig met de mooie prijzen, die extra bij de plaatselijke ondernemers zijn ingekocht. Een aantal prijswinnaars heeft een foto gemaakt van zichzelf met prijs (zie foto’s).

Vervolg?

Met alle positieve reacties en zelfs verzoekjes om nogmaals een online pubquiz te organiseren, gaan we dat laatste zeker overwegen. Het was voor de werkgroep een groot plezier om zoveel mensen een fijne avond te bezorgen. Zeker nu door de coronatijd de eerder geplande festiviteiten geen doorgang konden vinden.


Locatie

pubquiz vanaf computer/mobieltjes thuis

www.inschuytgraaf.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen