Gemeentelijke belastingaanslag komt eraan

27 februari 2019Morgen, donderdag 28 februari 2019, wordt de aanslag gemeentelijke belastingen per post verzonden. De paarse enveloppe. Tenzij je eerder in MijnOverheid hebt aangegeven de post digitaal te willen ontvangen. Dan ontvang je de aanslag digitaal in de berichtenbox van MijnOverheid.

Belastingen

Op deze aanslag zie je het bedrag dat je voor de onroerende zaakbelasting (op basis van de WOZ-beschikking), de afvalstoffenheffing en de rioolheffing dient te betalen. Op de achterzijde van de aanslag per post staat een toelichting. In deze toelichting lees je informatie over hoe je kunt betalen, kwijtschelding kunt aanvragen of bezwaar kunt maken.

Geen herinnering

De gemeente adviseert om de belastingaanslag op tijd te betalen. De gemeente stuurt geen herinnering. Je ontvangt direct een aanmaning van de gemeente. Betaal daarom de aanslag op tijd zodat je extra kosten kunt voorkomen. De gemeente biedt de mogelijkheid om de aanslag in termijnen te betalen. Kijk op www.arnhem.nl/belastingen hoe je dit kunt regelen.

Mensen die al eerder een automatische incasso hebben afgegeven, hoeven niets te doen. Het bedrag van de aanslag wordt ook dit jaar in acht betalingstermijnen automatisch afgeschreven. Geen automatische incasso? Zorg dan dat het volledige bedrag vóór 31 maart 2019 betaald is.

Vragen?

Heb je vragen over je belastingaanslag? Kijk dan op www.arnhem.nl/belastingen. Je kunt ook telefonisch contact opnemen via 0900 – 26 26 000 (van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur). Mensen die liever een persoonlijk gesprek hebben, kunnen een afspraak maken via 0900 – 1809 of www.arnhem.nl/afspraak


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen