Gemeente vraagt mening bewoners Schuytgraaf

21 maart 2019Vanmiddag bezochten medewerkers en politici van de gemeente Arnhem Schuytgraaf. De gemeente wilde graag in gesprek met bewoners over wat zij belangrijk vinden in hun wijk.

Gemeenteraad

Het Team Leefomgeving, dat sinds 2016 in de wijk werkt, organiseerde de ontmoeting tussen bewoners, raadsleden, wethouders en medewerkers van de gemeente. De opkomst vanuit de gemeenteraad en het college was mager. Twee medewerkers van het Team Leefomgeving werden vergezeld door raadslid Leendert Combée en wethouder Ronald Paping. Desondanks weerhield dit niet om het goede gesprek aan te gaan met bewoners. De ontmoeting vond plaats in Winkelcentrum Schuytgraaf.

Wijkprogramma

Het doel van de gesprekken was om van bewoners te horen wat er leeft in de wijk en wat zij belangrijk vinden. Aan de hand van 11 thema’s werden de gesprekken gevoerd. Bewoners mochten met behulp van stickers aangeven welke thema’s zij belangrijk vinden en welke thema’s geen aandacht van de gemeente behoeven. Circa 50 bewoners hebben tijdens dit bezoek hun mening gegeven. Bewoners vonden de thema’s Groen, Veiligheid & Leefbaarheid, Verkeersveiligheid & Bereikbaarheid en Onderhoudsniveau de belangrijkste thema’s. Wijkdemocratie en Wonen scoorden het laagst.

De gemeente verwerkt de uitkomsten van de gesprekken in het wijkprogramma voor 2020.

Digipanel

De gestelde vragen kwamen overeen met het panelonderzoek dat de gemeente onlangs hield onder het digipanel. Het digipanel is een groep betrokken Arnhemmers die mee willen denken en praten over diverse onderwerpen in de stad. Inmiddels bestaat dit panle uit wel meer dan 4.000 leden. De gemeente stelt de panelleden gemiddeld vier tot zes keer per jaar vragen via een digitale enquête. Aanmelden voor het digipanel kan heel eenvoudig via de website van de gemeente Arnhem.


Locatie

Winkelcentrum Schuytgraaf


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen